Διεθνή

Ουκρανία Τζόνσον: Να σταματήσουμε να εξαρτιόμαστε από τη Ρωσία

Ουκρανία Τζόνσον: Να σταματήσουμε να εξαρτιόμαστε από τη Ρωσία
Ουκρανία Τζόνσον: Ο Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και προανήγγειλε νέο πακέτο κυρώσεων για την αποσταθεροποίηση της ρωσικής οικονομίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε διάγγελμα που απηύθυνε προς τους Βρετανούς πολίτες.  Με πολύ σκληρή γλώσσα, ο Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και προανήγγειλε πακέτο νέων κυρώσεων που θα αποσταθεροποιήσουν τη ρωσική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Η Ουκρανία είναι μια χώρα που για δεκαετίες απολαμβάνει την ελευθερία και τη δημοκρατία και το δικαίωμα να επιλέγει η ίδια τη μοίρα της. Εμείς και ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να εξαφανιστεί αυτή η ελευθερία. Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται, απλώς, να κοιτάξουμε αλλού. Η στήριξή μας στην Ουκρανία είναι διαρκή, καθώς οι χειρότερποι εφιάλτες μας γίνονται πραγματικότητα».

“Πρέπει να σταματήσουμε συλλογικά την εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο “

Και συνέχισε: «Σήμερα, σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας, θα συμφωνήσουμε ένα τεράστιο πακέτο οικονομικών κυρώσεων που θα έχουν σχεδιαστεί εγκαίρως για να αποσταθεροποιήσουν τη ρωσική οικονομία.

Και για αυτόν τον σκοπό, πρέπει επίσης να σταματήσουμε συλλογικά την εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο που για πάρα πολύ καιρό έδινε στον Πούτιν τον έλεγχο στη δυτική πολιτική.

Η αποστολή μας είναι ξεκάθαρη. Διπλωματικά, πολιτικά, οικονομικά και, τελικά, στρατιωτικά, αυτό το αποτρόπαιο και βάρβαρο εγχείρημα του Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να τελειώσει… με αποτυχία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments