Πολιτική

Χρήστος Στυλιανίδης: Στόχος να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στις εμπόλεμες περιοχές

Χρήστος Στυλιανίδης: Στόχος να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στις εμπόλεμες περιοχές
Χρήστος Στυλιανίδης: Στην κρίση της Ουκρανίας αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Στην κρίση της Ουκρανίας αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης. “Σήμερα, αύριο και μεθαύριο θα αποσταλούν στην Ουκρανία, Μολδαβία και Σλοβακία, υγειονομικός εξοπλισμός αλλά και βασικά είδη για τη φιλοξενία των προσφύγων, όπως σκηνές, κουβέρτες και αδιάβροχα, κατόπιν αιτήματος των χωρών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα η Ελλάδα” όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Για την κατάσταση στην Ουκρανία

Το πιο σημαντικό είναι να μπούμε και μέσα στην Ουκρανία. Είναι εξίσου κρίσιμο ίσως και πιο σημαντικό για τους ανθρώπους που ζουν στην εμπόλεμη κατάσταση. Ελπίζω η σημερινή συνάντηση, η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη, τουλάχιστον να απελευθερώσει τη δυνατότητα η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει εκεί που την έχουν ανάγκη μέσα στις εμπόλεμες περιοχές. Θεωρώ ότι η Ευρώπη έχει κινητοποιηθεί πολύ σε αυτή την περίπτωση, η ανθρωπιστική βοήθεια που μαζεύεται είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου, το ζήτημα είναι πώς θα φτάσει, κυρίως μέσα στην Ουκρανία. Υπάρχουν προβλήματα ακόμη και βασικών αναγκών.

Από την προηγούμενη εμπειρία μου ως επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, ακόμη και οι παγκόσμιες ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και τμήματα των Ηνωμένων Εθνών δεν μπορούν να φτάσουν αυτή τη στιγμή μέσα στην Ουκρανία, λόγω του ότι είναι εμπόλεμη η κατάσταση. Αν είναι κάτι να βγει σήμερα, από τη συνάντηση που γίνεται μεταξύ των δύο πλευρών είναι τουλάχιστον να απελευθερωθεί η δυνατότητα η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη εντός Ουκρανίας σε περιοχές της εμπόλεμης», επισήμανε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments