Ελλάδα

ΓΕΕΘΑ: Απαγόρευση στρατιωτικών πτήσεων και ασκήσεις Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο

ΓΕΕΘΑ: Απαγόρευση στρατιωτικών πτήσεων και ασκήσεις Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi / ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, απαγορεύει από την 1η έως και την 28η Μαρτίου όλες τις στρατιωτικές πτήσεις με εξαίρεση τα αεροσκάφη τα οποία έχουν λάβει ειδική άδεια.

Στο πλαίσιο της αναθεωρημένης αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, η χώρα μας αποφάσισε να «κλειδώσει» τμήμα του εναέριου χώρου που περνά πάνω από τον νομό Έβρου, απαγορεύοντας πτήσεις κάθε είδους στρατιωτικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, απαγορεύει από την 1η έως και την 28η Μαρτίου όλες τις στρατιωτικές πτήσεις πάνω από τον Νομό Έβρου, με εξαίρεση μόνο τα αεροσκάφη τα οποία έχουν νωρίτερα καταθέσει και λάβει ειδική άδεια προκειμένου, είτε να διέλθουν από τον εναέριο χώρο της περιοχής, είτε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση. Το ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, έχοντας δώσει σαφείς εντολές στα στελέχη των τριών Κλάδων.

Παράλληλα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και η επιχειρησιακή εκπαίδευση. Μάλιστα, από τη Δευτέρα 21 έως και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνδυασμός Ασκήσεων «ΑΣΤΡΑΠΗ» και «ΟΡΜΗ», στη θαλάσσια περιοχή Κεντρικού, Ανατολικού Αιγαίου, Μυρτώου Πελάγους και Κυκλάδων με συμμετοχή μονάδων του Αρχηγείου Στόλου.

ΓΕΕΘΑ

Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, το Σάββατο διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» με τη γερμανική Φρεγάτα FGS «LUEBECK της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two SNMG 2), στη θαλάσσια περιοχή Κεντρικού Αιγαίου και Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και γυμνάσια Διοικητικής Μέριμνας, με στόχο την προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, διαλειτουργικότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό πλαίσιο.

ΓΕΕΘΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments