Διεθνή

Πόλεμος Ουκρανία: “Σφυροκοπείται” η χώρα – Βομβαρδίστηκε το Κίεβο – Ο ρωσικός στρατός μπήκε στη Χερσώνα

Πόλεμος Ουκρανία: “Σφυροκοπείται” η χώρα – Βομβαρδίστηκε το Κίεβο – Ο ρωσικός στρατός μπήκε στη Χερσώνα
Στην πόλη Χερσώνα μπήκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης οι ρωσικές δυνάμεις - Νωρίτερα βομβαρδίστηκε το Κίεβο, όπου τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 5 τραυματίστηκαν - Σφοδρή επίθεση και στο Χάρκοβο

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, όμως οι Ουκρανοί ελέγχουν ακόμη το κτίριο της τοπικής διοίκησης, ανέφερε ο ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Βαντίμ Ντενισένκο, μιλώντας στην τηλεόραση.

Βομβαρδίστηκε το Κίεβο

Σύμφωνα με ουκρανικά Μέσα ενημέρωσης, από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, ενώ άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν. Οι αρμόδιες Αρχές της χώρας τονίζουν πως δύο πύραυλοι χτύπησαν κτίριο ακριβώς δίπλα στον πύργο των τηλεπικοινωνιών.

Σε ανακοίνωσή της για το χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών του Κιέβου, η ουκρανική κυβέρνηση αναφέρει:

«Όλος ο πολιτισμένος κόσμος βλέπει και τρομοκρατείται. Πριν μια ώρα στον πύργο του Κιέβου υπήρχαν ζωντανοί άνθρωποι. Ήταν οι άνθρωποι που ήταν πατέρες, μητέρες και παιδιά κάποιου».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται με φωτογραφίες πτωμάτων από τον βομβαρδισμό του πύργου.

Απευθυνόμενος «στον κόσμο», ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σε μια νέα, δραματική ανάρτηση, τα εξής: «Τι νόημα έχει να λέμε ”ποτέ ξανά” για 80 χρόνια, εάν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν μια βόμβα πέφτει στο ίδιο σημείο, στο Μπάμπι Γιαρ; Τουλάχιστον 5 σκοτώθηκαν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…»

Την ίδια ώρα μία τεράστια ρωσική αυτοκινητοπομπή με τεθωρακισμένα οχήματα, εκτιμώμενου μήκους 60 χιλιομέτρων, κατευθύνεται προς το Κίεβο. Σχετικά πλάνα αποτυπώθηκαν από τον δορυφόρο.

Επιχείρηση εκκένωσης στη Μαριούπολης

Επιχείρηση εκκένωσης της Μαριούπολης με ελληνικό κονβόι, θα γίνει αύριο Τετάρτη όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης.

Συγκεκριμένα θα γίνει άνοιγμα ενός ειρηνευτικού «διαδρόμου» διαφυγής από την πόλη προς την Ζαπορίζια, ώστε να αποχωρήσουν με ασφάλεια οι Έλληνες της περιοχής, καθώς και οι δημοσιογράφοι.

«Η απόφαση ελήφθη διότι υπάρχει ανακοίνωση από την Ρωσική πλευρά ότι ανοίγει έως αύριο ανθρωπιστικός διάδρομος, το οποίο σημαίνει τουλάχιστον από την πλευρά των ρωσικών δυνάμεων ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα κατά την αυτοκινητοπομπή», τόνισε ο Φραγκίσκος Κωστελένος, ο Έλληνας πρέσβης από την Μαριούπολη ενώ όπως είπε η απόφαση πάρθηκε αστραπιαία σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και με αρμόδειες αρχές σε άλλες χώρες.

«Έχει ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και να μετακινήσουμε όσο δυνατόν περισσότερους πολίτες», συμπλήρωσε.

Φόβοι για χτύπημα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας – Μνημείο κληρονομιάς της UNESCO

Συναγερμός σήμανε στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα για πληροφορία σχετικά τα Ρωσικά στρατεύματα ότι ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν τον πιο σημαντικό Ιερό Ναό του Ουκρανικού λαού: τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο κληρονομιάς της UNESCO. 

Σύμφωνα με το tweet της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Σύμφωνα με στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών, οι Ρώσοι ετοιμάζουν αεροπορική επιδρομή στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO).

Ο Καθεδρικός ναός του 11ου αιώνα είναι το μαργαριτάρι της Ουκρανίας.

Κάνουμε έκκληση στους Ρώσους – Μη διαπράξετε (αυτό) το έγκλημα!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments