Focus

Χοσέ Αντρές Πουέρτα: Ο master chef που μαγειρεύει για πρόσφυγες στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας

Χοσέ Αντρές Πουέρτα: Ο master chef που μαγειρεύει για πρόσφυγες στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας
Χοσέ Αντρές Πουέρτα: Ο γνωστός σεφ, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής μαγειρεύει καθημερινά τα γεύματα των προσφύγων στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας.

Ο Χοσέ Αντρές Πουέρτα ο Ισπανοαμερικανός σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίου και γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, πήρε την απόφαση να δημιουργήσει κινητές κουζίνες για να παρέχει ζεστά και νόστιμα γεύματα στους Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή.

Ο 52χρονος σεφ βρίσκεται στην Πολωνία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του, World Central Kitchen (WCK) και περιγράφει σε βίντεο πώς οι εθελοντές και οι επιμέρους κοινότητες γίνονται μια ασπίδα προστασίας και βοήθειας  για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα πάντα πίσω τους και να αναζητήσουν ένα νέο ασφαλές σπίτι.

Την Κυριακή, ο Χοσέ Αντρές Πουέρτα δημοσίευσε πλάνα όπου φαίνεται ο ίδιος να σερβίρει δείπνο στα σύνορα με την Ουκρανία. Μόνο σε αυτόν τον χώρο, ο Χοσέ Αντρές Πουέρτα υπολόγισε ότι το WCK είχε σερβίρει περισσότερα από 8.000 γεύματα. Το γεύμα περιλαμβάνει σούπα, ζεστό κοτόπουλο στιφάδο και για γλυκό μηλόπιτα.

«Η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν απόψε και συναντώ τόσους πολλούς πρόσφυγες, οικογένειες που δραπετεύουν και δεν ξέρουν τι θα ακολουθήσει… Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μην τους απογοητεύσουμε», γράφει ο γνωστός σεφ με τους περισσότερους από 1 εκατομμύριο followers στο Twitter.

Η WCK είπε ότι παρείχε 4.000 γεύματα σε 18 ώρες στους Ουκρανούς πρόσφυγες στη Μεντίκα της Πολωνίας. Στα περάσματα στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας, το WCK συνεργάζεται με την Caritas και διαθέτει φαγητό στους πρόσφυγες.

Ο Χοσέ Αντρές Πουέρτα είπε ότι αυτός και η WCK θα πάνε στην Ουκρανία μόλις κάτι τέτοιο θεωρηθεί ασφαλές. Στο μεταξύ, συνεργάζονται με εστιατόρια στην Ουκρανία ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται για έκτη μέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments