Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Σουηδίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Σουηδίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο/ Eurokinissi

Σε μία προκλητική ενέργεια προχώρησε η Μόσχα παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο δυτικής χώρας σε μία χρονική περίοδο όπου μαίνονται οι συγκρούσεις στην Ουκρανία

Τέσσερα ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Σουηδίας, όπως ανακοίνωσε το σουηδικό υπουργείο Άμυνας με την πολεμική αεροπορία της χώρας να καταγράφει το περιστατικό.

«Αυτό δείχνει ότι η ετοιμότητά μας είναι καλή. Ήμασταν επί τόπου για να διασφαλίσουμε την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Σουηδίας. Έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης», είπε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ρωσικά μαχητικά ήταν δυο SU-27 και δυο SU-24, με την παραβίαση να λαμβάνει χώρα ανατολικά της Γκότλαντ στη Βαλτική Θάλασσα. «Υπό το πρίσμα της τρέχουσας κατάστασης, λαμβάνουμε το περιστατικό πολύ σοβαρά. Είναι μια αντιεπαγγελματική και ανεύθυνη ενέργεια εκ μέρους της Ρωσίας», σχολίασε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει ευθείες απειλές τόσο στη Σουηδία, όσο και στη Φινλανδία ότι θα έχουν επιπτώσεις σε περίπτωση που προχωρήσουν σε διαδικασία ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπος τουυπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Μαρία Ζαχάροβα «όλα τα κράτη μέλη του ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουν επιβεβαιώσει την αρχή ότι η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ασφάλειας άλλων.

Προφανώς, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρωτίστως στρατιωτική συμμαχία όπως καταλαβαίνετε, θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να κάνει βήματα απάντησης», είπε η Ζαχάροβα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments