Κόσμος

Απειλές Πούτιν σε Φινλανδία και Σουηδία: Αν ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ, θα έχετε συνέπειες [vid]

Απειλές Πούτιν σε Φινλανδία και Σουηδία: Αν ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ, θα έχετε συνέπειες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Συγκεκριμένες απειλές σε Σουηδία και Φινλανδία, πως θα έχουν «σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές επιπτώσεις», αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Κλιμακώνει περαιτέρω την ένταση η Ρωσία, απειλώντας πλέον ευθέως και χώρες της δυτικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα απείλησε Σουηδία και Φινλανδία, πως  εάν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα έχουν συνέπειες.

Εν μέσω των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει αν η Σουηδία και η Φινλανδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Επισημαίνεται ότι σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που συγκλήθηκε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν επίσης η Σουηδία, η Φινλανδία και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

«Όλα τα κράτη-μέλη του ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουν επιβεβαιώσει την αρχή ότι η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ασφάλειας άλλων. Προφανώς, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρωτίστως στρατιωτική συμμαχία, όπως καταλαβαίνετε, θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να απαντήσει», είπε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Συγκεκριμένα η Μαρία Ζαχάροβα εκτόξευσε τις απειλές με στόχο τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι θα είχαν «σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές επιπτώσεις».

Πρόσκληση Στόλτενμπεργκ σε Σουηδία και Φινλανδία

Στο μεταξύ, σημειώνεται πως την Πέμπτη, σύμφωνα με τους «Eurasian Times», ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να παρευρεθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην Ουκρανία, την Παρασκευή.

Την ίδια μέρα, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin δήλωσε ότι η Φινλανδία θα είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, «αν υπάρξει ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments