Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου: Η «προκλητική» Ουκρανία αντιμετωπίζει «βάρβαρες» επιθέσεις

Τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου: Η «προκλητική» Ουκρανία αντιμετωπίζει «βάρβαρες» επιθέσεις
Πώς αποτυπώνεται η φρίκη του πολέμου στις έντυπες εκδόσεις των εφημερίδων.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης το συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Παρά την αμεσότητα της εικόνας που προσφέρει η τηλεόραση με τις απευθείας μεταδόσεις, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων έχουν τη δική τους δύναμη.

Στην πρώτη σελίδα του “i”, που κυκλοφορεί υπό τον τίτλο: “H πολιορκία του Κιέβου”, κυριαρχεί η εικόνα ενός ουκρανικού δρόμου γεμάτου με συντρίμμια και εγκαταλελειμμένα τανκς. Αναφέρει ότι η πρωτεύουσα είναι προετοιμασμένη για μαζικούς βομβαρδισμούς.

The Times: “Φύγετε τώρα, προειδοποιεί ο Πούτιν καθώς ετοιμάζεται να βομβαρδίσει το Κίεβο”.

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει τους αμάχους να εγκαταλείψουν το Κίεβο πριν από σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, αναφέρουν οι Times. Εκφράζονται φόβοι ότι η πρωτεύουσα θα μπορούσε να δεχτεί την ίδια «σκληρή επίθεση» με το Χάρκοβο, αναφέρει η εφημερίδα.

«Προσευχήσου για το Κίεβο» είναι ο τίτλος της Daily Mail, η οποία αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει το χτύπημα στην ουκρανική πρωτεύουσα. Απεικονίζει φλόγες να τυλίγουν τον πύργο της τηλεόρασης στο Κίεβο που χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο, σκοτώνοντας πέντε πολίτες.

Sun: “Οι χασάπηδες του Πούτιν χτυπούν μνημείο θυμάτων των ναζί”.

Η Sun χαρακτηρίζει την επίθεση “βάρβαρη” και λέει ότι πυροδότησε “νέα οργή”. Η εφημερίδα επισημαίνει πως ο πύργος της τηλεόρασης βρίσκεται κοντά στην τοποθεσία του μνημείου του Ολοκαυτώματος όπου είναι θαμμένα θύματα των Ναζί.

Daily Telegraph: Ο Ζελένσκι εκλιπαρεί τη Δύση να αποτρέψει τη γενοκτονία.

Η Telegraph αναφέρεται στην έκκληση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι για παρέμβαση της Δύσης προκειμένου να σταματήσει η γενοκτονία στη χώρα του, αναδημοσιεύοντας τα λόγια του: «Προς τον κόσμο: ποιο είναι το νόημα να λέμε «ποτέ ξανά» για 80 χρόνια, αν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν πέφτει μια βόμβα στην ίδια τοποθεσία του Μπάμπιν Γιαρ», η εφημερίδα, επικαλούμενη όσα είπε ο Πρόεδρος Ζελένσκι.

The Guardian: Απεγνωσμένη βιασύνη για το τελευταίο τρένο απ’ το Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, πολλοί εξακολουθούν να προσπαθούν να φύγουν από το Κίεβο καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν πιο κοντά στην πρωτεύουσα, αναφέρει ο Guardian. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας εκεί περιγράφει μια «απελπισμένη βιασύνη» να φύγει με το τρένο, με ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων σε μία μόνο αποβάθρα να προσπαθεί να εξασφαλίσει μια διαδρομή προς τη δύση.

Daily Mirror: Κανείς δε θα μας λυγίσει.  Η Daily Mirror απεικονίζει τον Πρόεδρο Ζελένσκι με τη γροθιά στον αέρα καθώς δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω βιντεοκλήσης: «Κανείς δεν θα μας λυγίσει». Προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν μέχρι θανάτου, καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας πλησιάζουν την πρωτεύουσα, αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: BBC News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments