Οικονομία

Μέτρα στήριξης ενέργεια: Οι επιδοτήσεις για το ρεύμα και το φυσικό αέριο τον Μάρτιο

Μέτρα στήριξης ενέργεια: Οι επιδοτήσεις για το ρεύμα και το φυσικό αέριο τον Μάρτιο
Μέτρα στήριξης ενέργεια: Με μια ελαφρά διεύρυνση της επιδότησης για την κατανάλωση ρεύματος το Μάρτιο προχωρά το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Με μια ελαφρά διεύρυνση της επιδότησης για την κατανάλωση ρεύματος το Μάρτιο προχωρά το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με επιστολή που απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προς τους προμηθευτές, οι επιδοτήσεις που συνεχίζονται το Μάρτιο για έβδομο συνεχόμενο μήνα, διαμορφώνονται όπως παρακάτω.

Μέτρα στήριξης ενέργεια: Πως διαμορφώνονται οι επιδοτήσεις

  • Για τους οικιακούς καταναλωτές με κυμαινόμενα τιμολόγια και για την πρώτη κατοικία, η επιδότηση είναι 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις πρώτες 155 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης (έναντι 150 kwh που ήταν το όριο το Φεβρουάριο) και για κατανάλωση από 156 έως 310 kwh, (από 300 kwh), η επιδότηση είναι 110 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Έτσι η συνολική επιδότηση διαμορφώνεται στα 40,03 ευρώ.
  • Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο η επιδότηση παραμένει στα 170 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις πρώτες 310 κιλοβατώρες (αντί για 300) χωρίς την προϋπόθεση της πρώτης κατοικίας.
  • Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές, με κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως τάσης, η επιδότηση παραμένει σε 65 ευρώ/ΜWh για όλη τη μηνιαία κατανάλωση.
  • Για το φυσικό αέριο η κρατική επιδότηση τον Μάρτιο παραμένει στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα  για όλους τους καταναλωτές (οικιακούς και μη, εκτός των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας).
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments