Πολιτική

Θεοδωρικάκος για Ουκρανία: Η στάση της κυβέρνησης είναι στάση αρχών

Θεοδωρικάκος για Ουκρανία: Η στάση της κυβέρνησης είναι στάση αρχών
Θεοδωρικάκος για Ουκρανία: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του OPEN με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του OPEN με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης που κρατά αναφορικά με αυτή την κρίση. Ο υπουργός καταδίκασε την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων και εξέφρασε την απόλυτη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη της χώρας μας στον Ουκρανικό λαό και ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για την υποδοχή των προσφύγων ενώ επεσήμανε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι ασφάλεια.

“Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα είναι αναστατωμένη και ανήσυχη από αυτή την παράλογη, άδικη και απολύτως παράνομη Ρωσική εισβολή σε ένα ανεξάρτητο κράτος την Ουκρανία. Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες που η Ευρώπη έχει υπάρξει θέατρο πολέμου και πιστεύω ότι όλες οι γενιές θέλαμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ξαναδούμε πόλεμο στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς δε οι Έλληνες έχουμε περάσει μεγάλες δοκιμασίες ο ελληνισμός θυμίζω ότι υπέστη πλήγμα το 1974 στην Κύπρο από την Τουρκική εισβολή ενώ οι Έλληνες πολλές φορές έχουν υπάρξει πρόσφυγες επομένως είμαστε και εκφράζουμε με απόλυτο τρόπο, ενωμένοι οι Έλληνες θέλω να το υπογραμμίσω αυτό , ενωμένο το πολιτικό σύστημα την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό” σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.  Θεοδωρικάκος

Για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης

“Η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης έχει δύο χαρακτηριστικά: Είναι η στάση αρχών από τη μία πλευρά και από την άλλη είναι στάση που εξυπηρετεί το εθνικό μας συμφέρον. Αυτά τα δύο συνδυάζονται στην τοποθέτηση που έχει κάνει η κυβέρνηση. Είμαστε ξεκάθαροι ότι υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς διότι η Ουκρανία δέχτηκε επίθεση. Είναι επίθεση ενός κράτους σ’ ένα άλλο. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα δε μπορεί να λύνονται με την ισχύ των όπλων. Δεν μπορεί να επιτρέψουμε στο παρελθόν και να γυρίσουμε σε τακτικές που ακολουθήθηκαν σε προηγουμένους αιώνες. Έχει έρθει η ώρα η ανθρωπότητα οριστικά να προχωρήσει μπροστά και αυτό είναι προς συμφέρον όλων. Τώρα η πράξη της κυβέρνησης να ενισχύσει με οπλισμό τους Ουκρανούς, καταρχήν εξοπλισμό συγκεκριμένο, για να μην υπερβάλει κανείς και περί τίνος πρόκειται στην πραγματικότητα, είναι μία πράξη αξιοπιστίας και ειλικρίνειας” σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments