Πολιτική

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την ενότητα του δυτικού κόσμου

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την ενότητα του δυτικού κόσμου
Μαργαρίτης Σχοινάς: Στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. “Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ήδη ξεπεράσαμε το 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που μπαίνουν στην ΕΕ και αν δεν σταθεροποιηθεί σύντομα η κατάσταση, πολύ γρήγορα θα ξεπεράσουμε τα 3 εκατ. εκτοπισμένους”, τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Από τα σύνορα Ουκρανίας – Ουγγαρίας όπου βρίσκεται, σημείωσε ότι θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που μετακινήθηκαν στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, ο κ Σχοινάς τόνισε ότι δεν επικρατεί χάος, οι τοπικές κοινωνίες βοηθούν.

Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης

Ο κ.  Σχοινάς δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να κρατηθεί η ενότητα των 27 κρατών μελών της ΕΕ. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαίωσε τους πολίτες της Ουκρανίας ότι η ΕΕ θα είναι δίπλα τους.

Για ενδεχόμενες κυρώσεις στα ενεργειακά

Σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν κυρώσεις που θα στοχεύουν στα ενεργειακά, ο κ Σχοινάς ανέφερε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, ωστόσο τόνισε ότι το ενεργειακό δεν είναι εύκολο ζήτημα, έχει μεγάλη βαρύτητα για την Ευρώπη και υπογράμμισε ότι η όποια απόφαση πρέπει να παρθεί στον κατάλληλο χρόνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments