Οικονομία

Ουκρανία: Αυξήθηκε στα 460 εκατομμύρια ευρώ το ύψος έκτακτης δανειοδότησης από την Παγκόσμια Τράπεζα

Ουκρανία: Αυξήθηκε στα 460 εκατομμύρια ευρώ το ύψος έκτακτης δανειοδότησης από την Παγκόσμια Τράπεζα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα 460 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε το ύψος έκτακτης δανειοδότησης από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουκρανία.

Στα 460 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε το ύψος έκτακτης δανειοδότησης από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουκρανία. Μία έκτακτη δανειοδοτική χορήγηση οικονομικής ρευστότητας στην Ουκρανία θα αυξηθεί στα 460 εκατομμύρια ευρώ με τις συνεισφορές της Σουηδίας και της Ολλανδίας.

Η αναφερόμενη εκταμίευση διευθετείται με ασυνήθιστη ταχύτητα για τα δεδομένα της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ θα παρέχει στην Ουκρανία πολύτιμη οικονομική ρευστότητα για την ενίσχυση της άμυνας της, κατά της ρωσικής εισβολής με την πραγματοποίηση βομβαρδισμών κατά αστικών κέντρων, αλλά και κατά της μεγαλύτερης πυρηνικής μονάδας στην Ευρώπη.

“Καμπανάκι” από ΔΝΤ – Κλιμάκωση της σύγκρουσης θα είχε «καταστροφικές» οικονομικές συνέπειες

Το ΔΝΤ έκρουσε καμπανάκι για καταστροφικές οικονομικές συνέπειες αν συνεχιστεί κλιμάκωση της σύγκρουσης σε Ρωσία και Ουκρανία. «Οι οικονομικές συνέπειες είναι ήδη πολύ σοβαρές», προσθέτουν πηγές του ΔΝΤ. Η άνοδος της τιμής της ενέργειας και των πρώτων υλών γενικότερα, με το πετρέλαιο να πλησιάζει πλέον τα 120 δολάρια το βαρέλι, εντείνει τις πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετώπιζε όλος ο κόσμος βγαίνοντας από την πανδημία.

«Η αύξηση των τιμών θα έχει συνέπειες για όλον τον κόσμο, ιδίως για τα φτωχότερα νοικοκυριά, για τα οποία οι δαπάνες για ενέργεια και τρόφιμα αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό» του προϋπολογισμού τους. Όσον αφορά την ίδια την Ουκρανία, είναι «ήδη σαφές» ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικά αυξημένο κόστος το οποίο συνδέεται και με την ανοικοδόμηση των κτιρίων και των υποδομών που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments