Οικονομία

Ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι έκδοση κοινού ομολόγου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δαπάνες ενέργειας και άμυνας

Ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι έκδοση κοινού ομολόγου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δαπάνες ενέργειας και άμυνας
Ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι βρίσκεται η έκδοση κοινού ομολόγου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δαπάνες ενέργειας και άμυνας.

Στο τραπέζι βρίσκεται η έκδοση κοινού ομολόγου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δαπάνες ενέργειας και άμυνας. H Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται μέσα στην εβδομάδα να αποκαλύψει το σχέδιό της για κοινή έκδοση ομολόγων, δυνητικά μαζικής κλίμακας, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις αμυντικές δαπάνες αλλά και το κόστος ενέργειας.

Το συνολικό πακέτο της πρότασης ίσως παρουσιασθεί αμέσως μετά την έκτακτη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βερσαλίες στις 10 και 11 Μαρτίου, σύμφωνα με αξιωματούχους με γνώση των εν εξελίξει προπαρασκευαστικών εργασιών.

Τι σχολίασε ο Πάολο Τζεντιλόνι

«Πρέπει να βρούμε νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τα νέα ζητήματα που θέτει μπροστά μας αυτή η κρίση», δήλωσε την Δευτέρα ο επίτροπος της Ε.Ε. για την οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο προσθέτοντας την εκτίμησή του ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. θα δώσουν πολιτική καθοδήγηση για περαιτέρω κινήσεις στη σύνοδο κορυφής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments