Οικονομία

Ουκρανία Ρωσία: Μέτρα για τη στήριξη χρηματοπιστωτικών φορέων παίρνει η Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας

Ουκρανία Ρωσία: Μέτρα για τη στήριξη χρηματοπιστωτικών φορέων παίρνει η Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας
Ουκρανία Ρωσία: Μέτρα για τη στήριξη χρηματοπιστωτικών φορέων ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Μέτρα για τη στήριξη χρηματοπιστωτικών φορέων ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας. Ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι υιοθετεί νέα μέτρα στήριξης των φορέων της χρηματοπιστωτικής αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των μη κρατικών συνταξιοδοτικών ταμείων, των εταιρειών διαχείρισης, των χρηματοπιστωτικών διαμεσολαβητών και των λογιστικών υποδομών.

Με ανακοίνωσή της στο Telegram, αναφέρει ότι τα μέτρα αυτά, θα συνεπάγονται την προσαρμογή των κανονιστικών απαιτήσεων στη νέα οικονομική πραγματικότητα της Ρωσίας και την άρση κυρώσεων για ορισμένες κανονιστικές παραβάσεις, εφόσον αυτές συνδέονται με την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Απαγορεύει την καταβολή μερισμάτων σε ξένους επενδυτές

Aπαγόρευση πληρωμών μερισμάτων και τόκων σε ξένους επενδυτές που κατέχουν μετοχές ρωσικών εταιρειών και ρωσικά ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το ρούβλι προχώρησε η ρωσική κεντρική τράπεζα. «Οι εκδότες μπορούν να πάρουν αποφάσεις για την πληρωμή μερισμάτων και τις πληρωμές για άλλα χρεόγραφα», δήλωσε η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της «αλλά οι πληρωμές… σε ξένους πελάτες δεν θα γίνονται. Αυτό ισχύει και για τα OFZs», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επενδυτές από το εξωτερικό κατείχαν ομόλογα OFZs συνολικής αξίας 3 τρισ. ρουβλιών (28 δισ. δολαρίων), την στιγμή που η αγορά των OFZs αποτιμάται στα 15,5 τρισ. ρούβλια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments