Οικονομία

Πετρέλαιο: Ισχυρά κέρδη μετά το εμπάργκο ΗΠΑ και Βρετανίας στις εισαγωγές από Ρωσία

Πετρέλαιο: Ισχυρά κέρδη μετά το εμπάργκο ΗΠΑ και Βρετανίας στις εισαγωγές από Ρωσία
Πετρέλαιο: Με υψηλά κέρδη έκλεισε την Τρίτη το πετρέλαιο, στον απόηχο των ανακοινώσεων ΗΠΑ και Βρετανίας για την απαγόρευση εισαγωγών αργού από την Ρωσία.

Με υψηλά κέρδη έκλεισε την Τρίτη το πετρέλαιο, στον απόηχο των ανακοινώσεων ΗΠΑ και Βρετανίας για την απαγόρευση εισαγωγών αργού από την Ρωσία. Το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 123,7 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 3,6% ή 4,3 δολαρίων/βαρέλι, γεγονός που συνιστά την καλύτερη επίδοσή του από τον Αύγουστο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent παραδόσεως Μαΐου, το οποίο αν και σκαρφάλωσε προσωρινά ακόμα και πάνω από τα 130 δολάρια/βαρέλι, τελικά έκλεισε στα 127,9 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 3,8%.

Εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο

Την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ ανακοίνωσε, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του τόνισε: «Το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα γίνεται πλέον δεκτό στην Αμερική. Δεν θα επιδοτήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν. Πολλοί Ευρωπαίοι σύμμαχοι και εταίροι ίσως να μην μπορούν να μας ακολουθήσουν. Μπορούμε να πάρουμε αυτό το μέτρο άλλα άλλοι όχι. Σήμερα παραμένουμε ενωμένοι σε ένα σκοπό. Να κρατήσουμε την πίεση στον Πούτιν.

Επιβάλλουμε το αυστηρότερο οικονομικό πακέτο κυρώσεων στην Ιστορία. Ένα ρούβλι ισούται με λιγότερο από 1 αμερικανικό σεντ. Έχουμε περικόψει την πρόσβαση στις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες. Ταυτόχρονα μειώνουμε την οικονομική ισχύ και τη δυνατότητα σε στρατιωτικό επίπεδο. Εταιρείες ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους στην Ρωσία χωρίς να το ζητήσουμε” τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments