Ελλάδα

Κακοκαιρία Φίλιππος: Άνοιξε η Εθνική Οδός

Κακοκαιρία Φίλιππος: Άνοιξε η Εθνική Οδός
Κακοκαιρία Φίλιππος: Για 25 λεπτά είχε κλείσει η Εθνική Οδός από το ύψος των Οινοφύτων έως και τη Γέφυρα Καλυφτάκη για να καθαριστεί ο δρόμος από το χιόνι.

Άνοιξε η Εθνική Οδός, η οποία έκλεισε προσωρινά το πρωί για 25 λεπτά από το ύψος των Οινοφύτων έως και τη Γέφυρα Καλυφτάκη. Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Διευθυντής της Τροχαίας συνεκτιμούνται όλες οι πιθανότητες και για να μην κινδυνέψουν οδηγοί, θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας εφόσον το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα απήυθυνε έκκληση οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χρειάζονται αλυσίδες

Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού, την Περιφερειακή Αιγάλεω και σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας.

Στην Αττική, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών

Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του  “414” Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής,

Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής

Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμηττό.

Ποια σχολεία θα είναι σήμερα κλειστά

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην Βόρεια και Ανατολική Αττική. Εξαιρείται ο δήμος Βάρης -Βούλας – Βουλιαγμένης, όπου θα είναι κλειστά μόνον το 3ο δημοτικό Πανοράματος και το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Βούλας.

Στη Δυτική Αττική θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας θα είναι κλειστά τα σχολεία σε Βίλλια και Ερυθρές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, σε όσα σχολεία μείνουν κλειστά, θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστοί θα παραμείνουν επίσης  όλοι οι βρεφονηπιακοί  σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου και Ανατολικού Τομέα Αττικής, καθώς και στο Δήμο Φυλής.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments