Αθλητισμός

Δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι ο Τιμοστσούκ είναι πράκτορας ρωσικών υπηρεσιών

Δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι ο Τιμοστσούκ είναι πράκτορας ρωσικών υπηρεσιών

Πηγή Φωτογραφίας: Football.ua

Ένας δημοσιογράφος δημοσίευσε φωτογραφίες εγγράφων με τα οποία φέρεται ο Ανατόλι Τιμοστσούκ να στρατολογήθηκε από τις ρωσικές κρατικές υπηρεσίες το 2012.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας γνωστοποίησε προ ημερών την πρόθεσή της να αφαιρέσει όλους τους τίτλους και διακρίσεις του άλλοτε αρχηγού της εθνικής ομάδας, Ανατόλι Τιμοστσούκ, διότι δεν είχε τοποθετηθεί για τη ρωσική εισβολή και εξακολουθεί να εργάζεται ως βοηθός προπονητή της Ζενίτ.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Ουκρανός ερευνητικός δημοσιογράφος Κοστιαντίν Αντριούκ υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Τιμοστσούκ είναι… πράκτορας των Ρώσων!

Σε μήνυμά του στο Telegram, ο Αντριούκ ανέφερε αρχικά: “Περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, κατά τη διάρκεια των πρώτων αναφορών για το διαζύγιό του, έλαβα ένα ενδιαφέρον μήνυμα με πέντε φωτογραφίες από μία άγνωστη διεύθυνση”.

Στη συνέχεια, δημοσίευσε τις φωτογραφίες, που απαθανατίζουν έγγραφα από το 2012, τα οποία παρουσιάζονται ως αιτήσεις εγγραφής στην FSB, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας.

Στα έγγραφα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “εγώ, ο Ανατόλι Τιμοστσούκ, επιβεβαιώνω τη συμφωνία μου για την καθιέρωση αμοιβαία επωφελούς και μακροπρόθεσμης συνεργασίας και εκφράζω την ετοιμότητά μου να συμμορφωθώ με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Σε άλλο απόσπασμα αναφέρεται ότι θα φέρνει εις πέρας τις διαταγές χωρίς να παρεμβαίνει και ότι θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες κατηγορίας Α της ρωσικής ομοσπονδίας. Σε άλλο έγγραφο παρουσιάζεται και ο όρκος του, σύμφωνα με τον οποίο θα υπακούει “το Σύνταγμα και τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιδεικνύοντας σεβασμό και υπακοή στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου και του πολίτη”.

Η εγκυρότητα των στοιχείων προφανώς και ελέγχεται, ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται για fake news που έχουν ανθίσει εν μέσω πολέμου.

Τα έγγραφα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments