Διεθνή

Με ποιο τρόπο αυτό το ιστιοφόρο έγινε μέσα σε μία νύχτα γεωπολιτικό μυστήριο

Με ποιο τρόπο αυτό το ιστιοφόρο έγινε μέσα σε μία νύχτα γεωπολιτικό μυστήριο
Αγκυροβολημένο στην Ιταλία, το ιστιοφόρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου και έχει έναν ιδιοκτήτη φάντασμα που κανείς δεν γνωρίζει.

Οι κυρώσεις στη Ρωσία αυξάνονται, φαινομενικά κατά εκατοντάδες κροίσους, κάθε μέρα. Και μεγάλο μέρος του κόσμου παρακολουθεί με χαρά καθώς οι πολυτέλειες των ολιγαρχών κυνηγούνται από τις διεθνείς κυβερνήσεις. Αν έχουμε μάθει κάτι από ταινίες όπως ο Λύκος της Γουόλ Στριτ, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, είναι ότι μερικοί από τους πλουσιότερους του κόσμου απολαμβάνουν να επιδεικνύουν τα χρήματά τους. Όχι μόνο οι δισεκατομμυριούχοι ξοδεύουν συχνά τα χρήματά τους σε παιχνίδια όπως ευρωπαϊκά σπορ αυτοκίνητα και ρολόγια με διαμάντια, αλλά θέλουν επίσης ο κόσμος να μάθει σε ποιον ανήκουν αυτά τα εξαιρετικά σπάνια αντικείμενα.

Οι ολιγαρχίες καταρρίπτονται

Σε τελική ανάλυση, ο Jeff Bezos έχει συσσωρεύσει αρκετή πίεση καθώς εργάζεται για την αποσυναρμολόγηση μιας ιστορικής γέφυρας στο Ρότερνταμ για να πλεύσει το γιοτ του 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην ανοιχτή θάλασσα. Αλλά μερικοί δισεκατομμυριούχοι παίζουν τα χαρτιά τους λίγο πιο κλειστά. Μια ενδεικτική περίπτωση είναι: ο ιδιοκτήτης ενός σούπερ γιοτ μήκους 459 ποδιών ελλιμενίστηκε σε λιμάνι της Τοσκάνης. Κανείς, ούτε καν η ιταλική αστυνομία, δεν μπορεί να αναγνωρίσει σε ποιον ανήκει το τεράστιο σκάφος, κάτι που κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι μπορεί να είναι συνδεδεμένος με έναν από τους πιο μισητούς ηγέτες του κόσμου: τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η πλωτή έπαυλη ανήκει στην πραγματικότητα στον Ρώσο πρόεδρο -του οποίου η πρόσφατη εισβολή στην Ουκρανία κερδίζει περισσότερες κυρώσεις από όσες φαντάζονταν ο ίδιος, η χώρα του και οι δισεκατομμυριούχοι φίλοι του- αλλά πολλοί είναι πιο σίγουροι ότι το ιστιοφόρο ανήκει σε κάποιον που έχει δεσμούς με την κορυφή της ρωσικής κυβέρνησης.

Από τότε που άρχισε να ξετυλίγεται η καταστροφική μοίρα της Ουκρανίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεντρώθηκαν για να εντοπίσουν τις πολυτέλειες των φίλων του Πούτιν, οι οποίοι είναι μέρος μιας μαζικά αυξανόμενης λίστας δισεκατομμυριούχων που αντιμετωπίζουν κυρώσεις. Γι’ αυτό το συγκεκριμένο σκάφος, ένα από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα στον κόσμο, είναι ένα τέτοιο σημείο ενδιαφέροντος.

Τι είπε ο καπετάνιος του ιστιοφόρου

Ο Βρετανός καπετάνιος του πλοίου, Γκάι Μπένετ-Πιρς, ορκίστηκε ότι ο Πούτιν δεν είχε πάει ποτέ σε αυτό το σκάφος και ότι δεν του ανήκε, αλλά δεν επιβεβαίωσε εάν το γιοτ ανήκε σε Ρώσο υπήκοο.

Αυτό το ιστιοφόρο, ωστόσο, δεν είναι το μόνο που προσελκύει την προσοχή των ανθρώπων τελευταία. Το δεύτερο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, που ονομάζεται Eclipse, ανήκει στον Roman Abramovich, τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο που είναι ιδιοκτήτης του βρετανικού συλλόγου ποδοσφαίρου, Chelsea. Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλε κυρώσεις στα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μεγαθήριο του νερού θα παραμείνει εκεί που βρίσκεται, τυλιγμένο με έναν μανδύα μιας ποιοτικής ενορχηστρωμένης μυστικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments