Πολιτική

Σκέρτσος: Αυξημένη η νέα επιδότηση στους ευάλωτους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σκέρτσος: Αυξημένη η νέα επιδότηση στους ευάλωτους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Σκέρτσος: Αυξημένη θα είναι η νέα επιδότηση που θα δοθεί για τα ενεργειακά τόνισε ο υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι θα είναι στοχευμένη, καθώς θα αφορά τους πιο ευάλωτους.

Αυξημένη θα είναι η νέα επιδότηση που θα δοθεί για τα ενεργειακά τόνισε ο υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι θα είναι στοχευμένη, καθώς θα αφορά τους πιο ευάλωτους.

Ενόψει των ανακοινώσεων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στον Real Fm μίλησε για «ένα παράπλευρο όφελος» που έχει προκύψει από την αναστάτωση και την ενεργειακή κρίση, το γεγονός, δηλαδή, ότι «αυξάνονται τα έσοδα του ταμείου ενεργειακής μετάβασης, τα έσοδα που λαμβάνουμε από την αγορά ρύπων και τον Ειδικό Λογαριασμό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΛΑΠΕ)». Με αυτόν τον τρόπο «όσα περισσότερα έσοδα έρχονται στο ταμείο, αυτά θα επιστρέφουν στην κοινωνία, στην οικονομία, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Θα αυξήσουμε την επιδότηση στους πιο ευάλωτους, είναι αυτό που πρέπει να γίνει, αυτό είναι το σωστό».

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Για την επικείμενη συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν, ο Α. Σκέρτσος βλέπει «μια ευκαιρία οι δύο ηγέτες, οι δύο χώρες, σε μια πάρα πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία, να δουν πώς μπορούν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να εργασθούν για την αποκλιμάκωση της έντασης: αυτός είναι ο βασικός στόχος. Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσει αυτήν την ατζέντα και ταυτόχρονα να εξομαλύνει και τις εντάσεις της προηγούμενης περιόδου».

Στο ερώτημα, όμως, τι μήνυμα παίρνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας από τη διαφαινόμενη επικράτηση της Μόσχας στο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, απάντησε ως εξής: «Όσοι ηγέτες του κόσμου έχουν αναθεωρητικές απόψεις, παίρνουν ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα, και η Ρωσία δεν περίμενε αυτήν την πολύ δυνατή και ενωμένη αντίδραση της Δύσης. Έχουν γίνει πράγματα που ήταν δύσκολο να τα φαντασθεί κανείς στη ρωσική οικονομία το τελευταίο 15νθήμερο. Οι πρώτες επιπτώσεις είναι ορατές στους Ρώσους, είναι πολύ κρίμα αυτό που συμβαίνει στο ρωσικό λαό, με τον οποίον έχουμε ιστορικούς δεσμούς. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι τέτοιες αναθεωρητικές ατζέντες που καταστρατηγούν, χτυπούν βάναυσα το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα κάθε χώρας στον αυτοπροσδιορισμό, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Αυτό είναι το πιο ισχυρό μήνυμα προς οποιοδήποτε αναθεωρητή ηγέτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments