Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν: Θα συνομιλήσουν στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής

Συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν: Θα συνομιλήσουν στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής
Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν: Στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, που γίνεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και στο νέο πεδίο σχέσεων που διαμορφώνεται ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία.

Στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, που γίνεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και στο νέο πεδίο σχέσεων που διαμορφώνεται ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία. Ο πρωθυπουργός, αύριο θα μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας και στις 2 το μεσημέρι  όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, θα συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, είναι η τέταρτη μέσα σε τρία χρόνια και εκτιμάται ότι είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως γράφει και ο Γιώργος Σιαδήμας στο pagenews.gr “Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν το μεσημέρι της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη για πολλούς ήταν επιβεβλημένη αφού όλες οι χώρες της περιοχής είναι αντιμέτωπες με μια μεγάλη γεωπολιτική πρόκληση μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν ευθύνη για την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και σε αυτές τις γεωπολιτικές προκλήσεις δεν πρέπει να προστεθούν νέες εστίες αναταραχής. Σε ένα χρονικό σημείο μάλιστα που η διεθνής κοινότητα διατρανώνει την απερίφραστη καταδίκη σε κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments