Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία Brent Renaud: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που σκοτώθηκε στο Ιρπίν

Πόλεμος στην Ουκρανία Brent Renaud: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που σκοτώθηκε στο Ιρπίν
Ο πρώτος δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή του στην Ουκρανία είναι ο 51χρονος πολυβραβευμένος Brent Renaud

Ο πρώτος δημοσιογράφος, θύμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο 51χρονος  Brent Renaud έπεσε νεκρός από πυρά Ρώσων στρατιωτών που άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου στο Ιρπίν, στα περίχωρα του Κιέβου.

Πρόκειται για έναν Αμερικανό δημοσιογράφο και κινηματογραφιστή. Την  είδηση επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές Αρχές στο Κίεβο και ο ουκρανικός στρατός, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες των επίσημων εγγράφων ταυτοποίησής του.

Ο Brent Renaud -όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ- ήταν ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος σκηνοθέτης, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί και ως ανταποκριτής των New York Times. Είχε επίσης συνεργαστεί με την HBO, το NBC, το Discovery, το PBS και το ViceNews.

Η μεγάλη του αγάπη ήταν τα ντοκιμαντέρ, με κάποιες από τις δουλείες να έχουν αποσπάσει βραβεία Peabody και DuPont. Αφιέρωσε πάνω από δύο δεκαετίες στην παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων και συνοδοιπόρος του ήταν ο αδερφός του, Craig.

Ο Clifford Levy, αναπληρωτής διευθύνων συντάκτης των New York Times, με μια δήλωση στο Twitter διευκρινίζei ότι ο Ρενό δεν εργαζόταν στην εφημερίδα.

«[Οι New York Times] με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκαν τον θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου στην Ουκρανία , του Brent Renaud. Ο Μπρεντ ήταν ταλαντούχος φωτογράφος και κινηματογραφιστής, αλλά δεν ήταν σε αποστολή για τους New York Times στην Ουκρανία. Οι πρώτες αναφορές ότι εργαζόταν για τους Times κυκλοφόρησαν επειδή φορούσε ένα σήμα Τύπου των Times που είχε εκδοθεί για μια αποστολή πριν από πολλά χρόνια.

Ο Λέβι πρόσθεσε: «Ο θάνατος του Μπρεντ είναι μια τρομερή απώλεια. Γενναίοι δημοσιογράφοι όπως ο Μπρεντ παίρνουν τεράστιο ρίσκο για να καταθέσουν μάρτυρες και να πουν στον κόσμο για την καταστροφή και τα δεινά που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Τα δύο αδέλφια είναι γνωστά για τις ιστορίες που έχουν παρουσιάσει από τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, στον σεισμό στην Αϊτή, στην πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο και στη Λιβύη, στον αγώνα για τη Μοσούλη, τον εξτρεμισμό στην Αφρική, στη βία των καρτέλ στο Μεξικό και αλλά στη προσφυγική κρίση των νέων στην Κεντρική Αμερική.

Ο Craig και ο αδελφός του Brent ίδρυσαν επίσης το Little Rock Film Festival και το Arkansas Motion Picture Institute.

Ο εικονολήπτης που τον συνόδευε κι επίσης τραυματίστηκε εξιστορεί τι συνέβη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments