Διεθνή

Αυστρία: Αδύνατον να κόψουμε ή να μειώσουμε το ρωσικό φυσικό αέριο

Αυστρία: Αδύνατον να κόψουμε ή να μειώσουμε το ρωσικό φυσικό αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: m.naftemporiki.gr

Στο ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί η διακοπή ροής του ρωσικού φυσικού αερίου στις χώρες ΕΕ, στις νέες κυρώσεις που σχεδιάζει η Ενωση σε βάρος της Ρωσίας, η Αυστρία προστίθεται στα κράτη που σηκώνουν "κόκκινο"!

Εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο «καταστροφικό» για την αυστριακή βιομηχανία

Οι κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο θα είχαν καταστροφικές συνέπειες για την αυστριακή οικονομία, δήλωσαν οι παράγοντες της βιομηχανίας της χώρας, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν υποστηρίξει το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Ενώ οι ηγέτες της ΕΕ άρχισαν να συζητούν την Πέμπτη το επόμενο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τις πιθανές οδούς για τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, η αυστριακή βιομηχανία προειδοποίησε ότι η διακοπή των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου θα βασιζόταν σε «μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις».

«Το να διακόψουμε την εισροή του φυσικού αερίου εν μία νυκτί θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή, στον ενεργειακό μας εφοδιασμό και στην οικονομία μας», δήλωσε την Πέμπτη ο Γκέοργκ Κνιλ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυστριακών Βιομηχανιών.

Η Αυστρία εισάγει το 80% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σταθερή ροή ρωσικού φυσικού αερίου, ιδίως για τη βιομηχανία και τις ενεργειακές μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Ενώ η Αυστρία αναζητά ήδη εναλλακτικούς προμηθευτές, ιδίως στην περιοχή του Κόλπου, είναι απίθανο να βρεθεί εναλλακτική λύση για τις ρωσικές εισαγωγές στο εγγύς μέλλον.

«Η Αυστρία δεν μπορεί να μειώσει την υψηλή εξάρτησή της από τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου από τη μια μέρα στην άλλη – ούτε καν από το ένα έτος στο άλλο», δήλωσε ο Wolfgang Urbantschitsch, πρόεδρος της αυστριακής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας E-Control, προσθέτοντας ότι η ιδέα του γρήγορου τερματισμού των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου δεν έχει μελετηθεί.

Η αυστριακή βιομηχανία αντιτίθεται επίσης στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία κατά δύο τρίτα το επόμενο έτος.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι: δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την οικονομία όπως την ξέρουμε χωρίς φυσικό αέριο από τη Ρωσία», προειδοποίησε ο Κνιλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments