Διεθνή

Συγκλονιστικές φωτογραφίες αφοσιωμένων ιδιοκτητών στην Ουκρανία που δεν αφήνουν τα κατοικίδιά τους

Συγκλονιστικές φωτογραφίες αφοσιωμένων ιδιοκτητών στην Ουκρανία που δεν αφήνουν τα κατοικίδιά τους

Πηγή Φωτογραφίας: My Modern Met - Reddit

Σπαρακτικές, αλλά και συγκινητικές, οι φωτογραφίες που απαθανατίζουν τα κατοικίδια μαζί με τα αφεντικά του σε μερικές από τις πιο οδυνηρές στιγμές αβεβαιότητας που περνούν κρυμμένοι σε υπόγεια σε έναν πόλεμο δίχως τέλος.

Καθώς οι Ουκρανοί υφίστανται επιθέσεις υπό τη ρωσική στρατιωτική εισβολή, πολλοί πολίτες αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε σταθμούς του υπόγειου μετρό. Με τις ζωές τους να κινδυνεύουν, οι άνθρωποι έχουν φύγει από τα σπίτια τους. Και παρά την δυσκολία να κουβαλάς μαζί σου τα κατοικίδιά σου, η πλειονότητα των ανθρώπων έχουν καταφύγει σε ασφαλές μέρος συνοδευόμενοι από τους πιστούς γούνινους φίλους τους.

«Αν ήθελα να τον αφήσω εδώ, θα μπορούσα να είχα φύγει νωρίτερα», λέει ένας ιδιοκτήτης που αγαπάει το σκυλακι του ο Risabh Kaushik, με τον Maliboo. Αλλά για εκείνον, δεν υπήρχε αυτό το σενάριο στο μυαλό του. «Δεν μπορώ να τον αφήσω έτσι και θα τον φροντίσω ό,τι κι αν συμβεί», προσθέτει.

Σπαρακτικές, αλλά και συγκινητικές, οι φωτογραφίες που απαθανατίζουν τα κατοικίδια μαζί με τα αφεντικά του σε μερικές από τις πιο οδυνηρές στιγμές αβεβαιότητας που περνούν κρυμμένοι σε υπόγεια σε έναν πόλεμο δίχως τέλος. Οι εικόνες αναδεικνύουν την έντονη σύνδεση και τον δεσμό αγάπης που μοιράζονται οι άνθρωποι με τα ζώα τους. Στις φωτογραφίες, πιστοί σκύλοι και γάτες —πιθανότατα φοβισμένοι από την αβεβαιότητα και το χάος γύρω τους— αγκαλιάζονται με τους ιδιοκτήτες τους, προσφέροντας αγάπη και υποστήριξη μέσα στην αναταραχή και την αναμπουμπούλα.

Αυτές οι φωτογραφίες ανθρώπων που στεγάζονται με τα κατοικίδιά τους στο μετρό της Ουκρανίας δείχνουν τον στοργικό και ακλόνητο δεσμό που υπάρχει

Οι άνθρωποι και τα κατοικίδιά τους πιθανότατα λειτουργούν ως στήριγμα ο ένας για τον άλλο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αυτός ο άρρητος δεσμός, μια επικοινωνία στοργής και αλληλεγγύης, είναι εμφανής στην στάση που κάθονται τα ζωάκια. Και παρόλο που υπάρχει σύγχυση και φόβος στα μάτια τους, αυτά τα πιστά κατοικίδια ζώα μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι ιδιοκτήτες τους θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να σωθούν και να είναι καλά.

Εκτός από τους αφοσιωμένους ιδιοκτήτες, αρκετοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί στην Ουκρανία έχουν ως αποστολή τους τη φροντίδα των ζώων που βρέθηκαν στο δρόμο λόγω της σύγκρουσης. Τοπικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των UAnimals, Happy Paw, Shelter Ugolyok και της International Animal Protection League, προσπαθούν να παρέχουν υπηρεσίες και φροντίδα σε αυτά τα  πολύτιμα πλάσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments