Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι απελευθέρωσαν τον δήμαρχο της Μελιτόπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι απελευθέρωσαν τον δήμαρχο της Μελιτόπολης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τελικά τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, Κίριλ Τιμοσένκκο. Η ανακοίνωση έγινε το βράδυ της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2022. 

Αίσιο τέλος στην υπόθεση της αρπαγής του δημάρχου Μελιτόπολης, του οποίου η τύχη αγνοούνταν επί μέρες, στην Ουκρανία, όπου μαίνεται ο πόλεμος, που ξέσπασε με τη ρωσική εισβολή στη χώρα. Οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τελικά τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, Κίριλ Τιμοσένκκο. Η ανακοίνωση έγινε το βράδυ της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2022. 

Ο Τιμοσένκο, ως αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε στο Telegram: «Μια ειδική επιχείρηση για την απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης, Ivan Fedorov, ολοκληρώθηκε μόλις επιτυχώς». oukrania-dimarxos-apagogi

Λίγο αργότερα, οι ουκρανικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα video, όπου κατεγράφη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομιλεί με τον δήμαρχο της Μελιτόπολης.

Απήχθη και άλλος δήμαρχος, καταγγέλλει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

Την ίδια ώρα, και δεύτερη απαγωγή Ουκρανού δημάρχου καταγγέλλει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα. Ο Κουλέμπα ανέφερε επί λέξει, πως «Ρώσοι εγκληματίες πολέμου» απήγαγαν τον Matveyev.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, οι ρωσικές δυνάμεις απήγαγαν τον δήμαρχο της πόλης Dniprorudne, στα νότια της χώρας.

Ο Yevhen Matveyev όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί, είναι δεύτερος δήμαρχος που απήχθη από τα ρωσικά στρατεύματα μέσα σε τρεις ημέρες, μετά τον δήμαρχο της Μελιτόπολης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε θύμα απαγωγής την Παρασκευή και η Μόσχα τον αντικατέστησε με μία φιλορώσο βουλευτή.

«Αφού δεν έχουν καμία τοπική υποστήριξη, οι εισβολείς στρέφονται στην τρομοκρατία. Καλώ όλες τις χώρες να σταματήσουν τη ρωσική τρομοκρατία εναντίον της Ουκρανίας και της δημοκρατίες», πρόσθεσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments