Διεθνή

Πούτιν εκτός ορίων: «Αυτοκάθαρση της ρωσικής κοινωνίας από μπάσταρδους και προδότες»

Πούτιν εκτός ορίων: «Αυτοκάθαρση της ρωσικής κοινωνίας από μπάσταρδους και προδότες»

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter/KremlinRussia

Σε ένα παραληρηματικό μήνυμα προς τον ρωσικό λαό, ο πρόεδρος Πούτιν υποστήριξε ότι η Ρωσία θα πρέπει να υποβληθεί σε «αυτοκάθαρση της κοινωνίας» για να απαλλαγεί από τους «μπάσταρδους και τους προδότες»

Ένας διαφορετικός, σχεδόν εκτός ορίων,  Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε σε νέα μήνυμά του προς τον ρωσικό λαό και τη Δύση την Τετάρτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος , ο οποίος σήμερα για πρώτη φορά χαρακτηρίστηκε από τον Αμερικανό ομόλογό του ως εγκληματίας πολέμου, μίλησε για «προδότες και μπάσταρδους», για «πέμπτη φάλαγγα», ενώ έκανε λόγο για «αυτοκάθαρση της κοινωνίας», αγνοώντας τις χιλιάδες πολιτών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα υπό τον φόβο επιστράτευσης ή σοβαρής οικονομικής κρίσης στη Ρωσία.

Κατά την ομιλία του, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Business Insider, υποστήριξε ότι η Ρωσία θα πρέπει να υποβληθεί σε «αυτοκάθαρση της κοινωνίας» για να απαλλαγεί από τους «μπάσταρδους και τους προδότες».

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση προσπαθεί να διχάσει τη Ρωσία και να προκαλέσει εμφύλια αντιπαράθεση με τη βοήθεια της «πέμπτης φάλαγγάς» της. «Και υπάρχει ένας στόχος, η καταστροφή της Ρωσίας» ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα αποκρούσει τέτοιες προσπάθειες.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας μόνο θα ενισχύσει τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».

Όπως τόνισε, κάθε λαός, ειδικά ο ρωσικός, «είναι σε θέση να διακρίνει τους αληθινούς πατριώτες από τους μπάσταρδους και τους προδότες και θα τους φτύσει»..

Πηγή φώτο: KremlinRussia

Μέτρα ενίσχυσης των Ρώσων

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νωρίτερα διάταγμα με άμεση ισχύ, όπως μεταδίδει το Ria Novosti για νέα μέτρα στήριξης των Ρώσων.
Με το διάταγμα διευρύνονται οι αρμοδιότητες των περιφερειακών αρχών, οι οποίες επιφορτίζονται με τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της κοινωνικοοικονομικής σταθερότητας:
  • αύξηση των κοινωνικών παροχών·
  • Στοχευμένη στήριξη των “ευάλωτων” οικονομικά πολιτών
  • παρακολούθηση των τιμών των βασικών αγαθών·
  • εξασφάλιση της απασχόλησης του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης της επανεκπαίδευσης και της προηγμένης κατάρτισης·
  • μείωση των διοικητικών φραγμών για τις επιχειρήσεις και παροχή στοχευμένης στήριξης, συμπεριλαμβανομένης της προτιμησιακής δανειοδότησης, της συμμετοχής στις δημόσιες συμβάσεις και άλλων προτιμήσεων·
  • στήριξη των ΜΚΟ.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως θα ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες που θα προέλθουν από τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, τις οποίες χαρακτήρισε απαραίτητες στη νέα πραγματικότητα, όπως αύξηση της ανεργίας και του πληθωρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε – στο μέλλον – απόφαση για την αύξηση των κοινωνικών πληρωμών, των συντάξεων και του ελάχιστου κόστους διαβίωσης.
“Κατανοώ ότι οι αυξανόμενες τιμές πλήττουν σοβαρά τα εισοδήματα των ανθρώπων, οπότε στο εγγύς μέλλον θα λάβουμε απόφαση για αύξηση όλων των κοινωνικών πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων επιδομάτων και συντάξεων, αύξησης του κατώτατου μισθού και του ελάχιστου μισθού διαβίωσης, και αύξησης των μισθών στο δημόσιο τομέα”, δήλωσε ο Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments