Οικονομία

Ενέργεια: Σε τρεις άξονες τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Ενέργεια: Σε τρεις άξονες τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση
Ενέργεια: Τρία πράγματα θα περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις που θα γίνουν με το βλέμμα στραμμένο στην ακρίβεια και τα ενεργειακά με σκοπό την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και των ευάλωτων συμπολιτών.

Τρία πράγματα θα περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις που θα γίνουν με το βλέμμα στραμμένο στην ακρίβεια και τα ενεργειακά με σκοπό την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και των ευάλωτων συμπολιτών. Έτσι θα υπάρξει επέκταση των μέτρων στήριξης στο ενεργειακό πεδίο και τον Απρίλιο και μάλιστα με αυξημένη επιδότηση. Παράλληλα θα ανακοινωθούν πρόσθετα μέτρα για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, τα οποία επίσης θα αφορούν το μήνα Απρίλιο.

Τι θα συμβεί με τα καύσιμα

«Επιστροφή φόρου» από τα καύσιμα στους πλέον ευάλωτους, μέσα απο μια ειδική πλατφόρμα (παρόμοια με του επιδόματος θέρμανσης). Ουσιαστικά η λύση που προωθείται προβλέπει πως ένα μέρος από τους πλεονάζοντες φόρους που συγκεντρώνει το κράτος θα επιστρέφονται σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Για το θέμα χορήγησης ενός «κουπονιού» στα καύσιμα υπήρξε τη Δευτέρα ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Θα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της ακρίβειας παντού. Άρα και το κομμάτι των καυσίμων δεν θα μείνει εκτός από τα μέτρα αντιμετώπισης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Οριζόντιο το μέτρο ενίσχυσης σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

Ο κ. Οικονόμου, αναφορικά με την ενίσχυση στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, επεσήμανε ότι «θα είναι οριζόντιο το μέτρο. Γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και πιο ενισχυμένο, ανάλογα και με τις δυνατότητες που έχουμε». Χορήγηση «επιταγής ακρίβειας» με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Προτεραιότητα θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους αναπηρικών/ προνοιακών επιδομάτων, που θα πάρουν μία εφάπαξ ενίσχυση, που θα θυμίζει αυτή που είχε δοθεί τα Χριστούγεννα. Επίσης θα καλυφθούν δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που με βάση το βασικό σενάριο θα πάρουν διπλό ποσό τον επόμενο μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments