Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Έρχονται ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Έρχονται ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μήνυμα προς τους πολίτες θα απευθύνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα μέτρα στήριξης που αφορούν την ακρίβεια ενώ αναμένεται να εξειδικευθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Μήνυμα προς τους πολίτες θα απευθύνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν στο πακέτο στήριξης των πολιτών απέναντι στο κύμα ακρίβειας ενώ αναμένεται να εξειδικευθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα αναμένεται να απευθυνθεί με μήνυμά του προς τους πολίτες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το πακέτο στήριξης των πολιτών για το κύμα ακρίβειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, “αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους Υπουργούς: Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Επιδότηση καυσίμων: Θα γίνεται με ηλεκτρονική πλατφόρμα

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας  θα γίνεται η στήριξη πολιτών με επιδότηση για την προμήθεια καυσίμων κίνησης. Αφορά τα νέα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Την ανακοίνωση έκανε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως σημείωσε γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρίζονται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης, χωρίς να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, το πιθανότερο το πρωί της Πέμπτης.

Σε τρεις άξονες τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Τρία πράγματα θα περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις που θα γίνουν με το βλέμμα στραμμένο στην ακρίβεια και τα ενεργειακά με σκοπό την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και των ευάλωτων συμπολιτών. Έτσι θα υπάρξει επέκταση των μέτρων στήριξης στο ενεργειακό πεδίο και τον Απρίλιο και μάλιστα με αυξημένη επιδότηση. Παράλληλα θα ανακοινωθούν πρόσθετα μέτρα για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, τα οποία επίσης θα αφορούν το μήνα Απρίλιο.

Οριζόντιο το μέτρο ενίσχυσης σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

Ο κ. Οικονόμου, αναφορικά με την ενίσχυση στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, επεσήμανε ότι «θα είναι οριζόντιο το μέτρο. Γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και πιο ενισχυμένο, ανάλογα και με τις δυνατότητες που έχουμε». Χορήγηση «επιταγής ακρίβειας» με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Προτεραιότητα θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους αναπηρικών/ προνοιακών επιδομάτων, που θα πάρουν μία εφάπαξ ενίσχυση, που θα θυμίζει αυτή που είχε δοθεί τα Χριστούγεννα. Επίσης θα καλυφθούν δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που με βάση το βασικό σενάριο θα πάρουν διπλό ποσό τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments