Πολιτική

Τσίπρας: Ζήτησε πλαφόν στις τιμές ενέργειας και μείωση ΦΠΑ για τα νοικοκυριά

Τσίπρας: Ζήτησε πλαφόν στις τιμές ενέργειας και μείωση ΦΠΑ για τα νοικοκυριά
Τσίπρας: Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου για τα νοικοκυριά ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας.

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου για τα νοικοκυριά ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «καταστροφικό συνδυασμό» αναφερόμενος στις εκρηκτικές αυξήσεις στην ενέργεια αλλά και στον πόλεμο στην Ουκρανία, από την οποία εισάγουμε σιτηρά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για «πολύ σοβαρό θέμα και επάρκειας αλλά κυρίως νέας εκτίναξης των τιμών». «Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μην επιβαρυνθεί και άλλο ο καταναλωτής, που βλέπει υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, αλλά και στα είδη μαζικής και βασικής κατανάλωσης» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπογραμμίζοντας πως το ψωμί «δεν είναι ένα προϊόν πολυτελείας αλλά το αναγκαίο για κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε νοικοκυριό».

Για το ψωμί

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Τσίπρας στην μείωση του ΦΠΑ στο ψωμί στον κατώτατο συντελεστή, που όπως είπε «έχει ένα δημοσιονομικό κόστος 140 εκατ. ευρώ, δεν είναι μη αντιμετωπίσιμο», στηλιτεύοντας «άλλου είδους προτεραιότητες και επιλογές» για τις οποίες η κυβέρνηση «βρίσκει δημοσιονομικό χώρο» αν και αφορούν όπως είπε «όχι αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά όσους έχουν μεγάλη περιουσία». Προς επίρρωση, ο κ. Τσίπρας έφερε το παράδειγμα αφορολόγητων γονικών παροχών ακίνητης περιουσίας δύο και τριών εκατομμυρίων ευρώ καθώς και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για μεγάλες ιδιοκτησίες. Ως εκ τούτου, κατέληξε πως «πρέπει να είναι προτεραιότητα το ψωμί να είναι προσιτό σε κάθε οικογένεια και εσείς ως επιχειρηματίες να έχετε τη δυνατότητα να ξεπεράσετε αυτήν την κρίση χωρίς να γονατίσετε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος, περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση, κάνοντας λόγο για καταιγισμό τηλεφωνημάτων από συναδέλφους που του επισημαίνουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Μου λένε θα κλείσουμε, θα αναστείλουμε την λειτουργία, μου στέλνουν τιμολόγια και λογαριασμούς ρεύματος. Θα αναστείλουμε την λειτουργία για 2-3 μήνες γιατί μπαίνουμε μέσα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments