Πολιτισμός

Πολυτελής αρχαία ρωμαϊκή βίλα ανακαλύφθηκε κάτω από εργοτάξιο στη Βρετανία

Πολυτελής αρχαία ρωμαϊκή βίλα ανακαλύφθηκε κάτω από εργοτάξιο στη Βρετανία

Πηγή Φωτογραφίας: mymodernmet.com

Στα περίχωρα του Scarborough, μιας παραθαλάσσιας πόλης στη βορειοανατολική Αγγλία, αποκαλύφθηκαν τα ερείπια μιας πολυτελούς ρωμαϊκής βίλας κατά την κατασκευή μιας νέας ανάπτυξης.

Όταν σκεφτόμαστε τους αρχαίους Ρωμαίους, μνημεία όπως το Κολοσσαίο μας έρχονται κατευθείαν στο μυαλό. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η ισχυρή αυτοκρατορία εξαπλώθηκε πολύ πέρα ​​από την Ιταλία. Στην πραγματικότητα, η ύστερη αυτοκρατορία εκτεινόταν μέχρι τη Βρετανία, και τοποθεσίες όπως το Τείχος του Αδριανού αποτελούν απόδειξη αυτής της κληρονομιάς. Η αρχαιολογία που σχετίζεται με τους Ρωμαίους εξακολουθεί να αποκαλύπτεται στη Βρετανία και μια πρόσφατη ανακάλυψη στο Γιορκσάιρ μπορεί να είναι μια από τις πιο συναρπαστικές μέχρι τώρα.

Στα περίχωρα του Scarborough, μιας παραθαλάσσιας πόλης στη βορειοανατολική Αγγλία, αποκαλύφθηκαν τα ερείπια μιας πολυτελούς ρωμαϊκής βίλας κατά την κατασκευή μιας οικιστικής ανάπτυξης. Οι ειδικοί είναι ενθουσιασμένοι από την ανακάλυψη, με τον Keith Emerick από την όμορφη Αγγλία να δηλώνει: «Πρόκειται για μια πραγματικά συναρπαστική ανακάλυψη και σίγουρα εθνικής σημασίας. Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές ρωμαϊκές ανακαλύψεις την τελευταία δεκαετία.”

Γιατί είναι η σπουδαότερη ανακάλυψη της τελευταίας δεκαετίας;

Το μεγάλο συγκρότημα κτιρίων έχει περίπου το μέγεθος δύο γηπέδων τένις και ήταν ένα απροσδόκητο εύρημα καθώς ξεκινούσε η κατασκευή. Η αρχαία ρωμαϊκή κατασκευή περιλαμβάνει ένα κεντρικό κυκλικό δωμάτιο με πολλά άλλα συνδεδεμένα σε αυτό, καθώς και ένα λουτρό. Είναι πιθανό ότι ο ιδιοκτήτης θα ήταν ένας πλούσιος γαιοκτήμονας και το συγκρότημα θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως θρησκευτικό ιερό κάποια στιγμή. Η διάταξη δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχει ανακαλυφθεί στο παρελθόν στη Βρετανία, γεγονός που κάνει την ανακάλυψη ακόμα πιο συναρπαστική.

«Αυτά τα αρχαιολογικά κατάλοιπα είναι ένα φανταστικό εύρημα και είναι πολύ περισσότερα από όσα ονειρευόμασταν ποτέ να ανακαλύψουμε σε αυτόν τον χώρο», λέει ο Έμερικ, ο οποίος είναι Επιθεωρητής Αρχαίων Μνημείων της Ιστορικής Βρετανίας. «Μας δίνουν ήδη μια καλύτερη γνώση και κατανόηση της Ρωμαϊκής Βρετανίας».

Ο κατασκευαστής κατοικιών Keepmoat Homes έφερε αρχικά τους αρχαιολόγους νομίζοντας ότι θα έβρισκαν λείψανα της Εποχής του Σιδήρου και των Ρωμαίων, αλλά σίγουρα δεν περίμεναν μια τόσο μεγάλη ανακάλυψη. Τώρα έχουν αλλάξει τα σχέδιά τους, ώστε να μην χτιστεί τίποτα πάνω από τα ερείπια. Αντίθετα, θα διατηρηθούν σε ανοιχτό χώρο εντός της ανάπτυξης. Οι ντόπιοι επικρότησαν αυτές τις αλλαγές για να φιλοξενήσουν αυτό το σημαντικό μέρος της ιστορίας.

«Οι εργασίες των αρχαιολόγων του Βόρειου Γιορκσάιρ έχουν ήδη αποδείξει ότι τα κτίρια σχεδιάστηκαν από τους αρχιτέκτονες υψηλότερης ποιότητας στη Βόρεια Ευρώπη της εποχής και κατασκευάστηκαν από τους καλύτερους τεχνίτες», δήλωσε ο διευθυντής σχεδιασμού του Συμβουλίου του Scarborough, David Walker. «Λόγω της σημασίας αυτού, είναι εξαιρετικό να βλέπουμε ότι η διάταξη της νέας κατοικίας έχει επανασχεδιαστεί, ώστε αυτό το σημαντικό μέρος της ιστορίας μας να μπορεί να διατηρηθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments