Πολιτική

Ντράγκι: Πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις – Ζητά πλαφόν στο φυσικό αέριο

Ντράγκι: Πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις – Ζητά πλαφόν στο φυσικό αέριο
Ντράγκι: Πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου, όπως είχε ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ο οποίος δείχνει ότι είναι πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις.

Πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου, όπως είχε ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ο οποίος δείχνει ότι είναι πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις.

Ο κ. Ντράγκι, ο οποίος θα μετάσχει σε τηλεδιάσκεψη αύριο Παρασκευή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους πρωθυπουργούς Ισπανίας και Πορτογαλίας έκανε λόγο για κοινό μέτωπο των χωρών του νότου.

«Η αυριανή συνάντηση γεννήθηκε αυθόρμητα και είναι σημαντική για να συντονίσουμε τις θέσεις μας ενόψει της νέας Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, με δυο κύριους στόχους: ο ένας είναι να μπορέσει να καθοριστεί ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου, κάτι που θεωρούμε αναγκαίο. Το δεύτερο θέμα είναι ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται, έως τώρα, από την τιμή του φυσικού αερίου, ενώ θεωρούμε ότι το κόστος των δυο πηγών ενέργειας θα έπρεπε να διαχωριστεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι σε σχέση με την αυριανή συνάντησή του, στην Ρώμη, με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τηλεδιάσκεψη με Ντράγκι, Σάντσεθ και Κόστα για τα ενεργειακά

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 11:30 τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό του Μπανγκλαντές, Sheikh Hasina.

Στη συνέχεια, στις 12:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην τετραμερή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Mario Draghi, της Ισπανίας Pedro Sánchez και της Πορτογαλίας, António Costa, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments