Ελλάδα

New Voices: Σημαντικά συμπεράσματα στο 2ο γυναικείο συνέδριο με θέμα “Balance for Better”

New Voices: Σημαντικά συμπεράσματα στο 2ο γυναικείο συνέδριο με θέμα “Balance for Better”

Πηγή Φωτογραφίας: Papadakis Press

New Voices: Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη, το 2ο Γυναικείο Συμπόσιο των Lions, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το Συμπόσιο διοργάνωσε το Θέμα 117Α Λεσχών Lions Νοτίου Ελλάδος με κεντρικό θέμα #Balance for Better. Στην Τελετή έναρξης του Συμποσίου ο Κυβερνήτης Δρ. Μιχάλης Κλεισαρχάκης έκανε το καλωσόρισμα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, η Επίτιμη καλεσμένη Όλγα Κεφαλογιάννη Βουλευτής Α΄ Αθηνών, ο Προηγούμενος Διεθνής Σύμβουλος Γεώργιος Παππάς, η Διεθνής Σύμβουλος του LCI Elena Appiani, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ελληνικής Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Πολιτειακός Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης. Παρόντες ήταν ο Α’ Αντικυβερνήτης Θ117Α Άγγελος Πολυλάς και η Β’ Αντικυβερνήτης Μαρία Πολίτου καθώς και πολλοί αξιωματούχοι του Θέματος, Προηγούμενοι Κυβερνήτες Πρόεδροι και εκπρόσωποι Λεσχών. Ψυχή του Συμποσίου η Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή, πρόεδρος της επιτροπής New Voices του Θ117A, γενεσιουργός της ιδέας του πρωτοπόρου Συμποσίου.

Στην ημερίδα αυτή διοργανώθηκαν 10 Workshops στα οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι ομιλητές, εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων , Οργανώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , Φορέων , Υπουργείων , Ακαδημαϊκοί , Διακεκριμένοι Καλλιτέχνες , Διευθύνοντες Σύμβουλοι Εταιρειών , Εκπρόσωποι του Εθνικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου , Εκπρόσωποι Α& Β Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι . Ενώ συντονιστές και κάποιοι εκ των εθελοντών προέρχονταν από τη Λέσχη The Lions Club of Athens Specialty New Voices.

Η σύνδεση με Κίεβο

40 καταξιωμένες/οι ομιλήτριες/ές και 10 συντονίστριες/ές, σε 10 ωριαία Workshops, μίλησαν για τη Γυναίκα στην Ηγεσία, στην Εργασία, στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στον Τουρισμό, στη Δημοσιογραφία, στην Οικογένεια, στον Εθελοντισμό, όπως και για την ενδοοικογενειακή βία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κορυφαία στιγμή του Συμποσίου ήταν η απευθείας τηλεφωνική σύνδεση του Αντιπρόεδρου Β της ΕΣΗΕΑ κ. Γιώργου Γαβαλά με τη Πολεμική Ανταποκρίτρια Δημοσιογράφο Ευτυχία Πενταράκη που μας ενημέρωσε για το τι γινόταν τη δεδομένη στιγμή στην Ουκρανία. Στο Πάνελ της Δημοσιογραφίας συμμετείχε επίσης η Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη αλλά και η Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Ελένη Πλαβούκου, στο συντονισμό ήταν ο Δρ Γιάννης Κουτρουμπής Αναλυτής Δημοσιογράφος Διπλωματικού Ρεπορτάζ.

Από το Συμπόσιο εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα για την θέση της Γυναίκας στο Ελληνικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, διαπιστώθηκαν οι πρόοδοι που έχουν σημειωθεί αλλά και οι θεσμικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να συντελεστούν. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Κινητή Μονάδα των Lions μαζί με τους διασώστες – μέλη της Λέσχες Lions Athens Talos Civil Protection. Ενώ ευγενικά συμμετείχε το εικαστικό δρώμενο της Ιωάννας Παρασκευά I am not a doll project. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι L. Βούλα Σαραντάρη, L. Θεοφανώ Κωτσόνη – Περδικάρη, L. Αννίνου Βιολέττα, L. Δανάη Γεωργιάδη L. Οδύσσεια Κωνστάντουρα και η Άλκηστις Πρίνου.

Φωτογραφίες από την Εκδήλωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments