Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνομίλησε με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνομίλησε με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας της συνεργασίας των δύο χωρών και η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε μια σειρά από τομείς. Ο Διάδοχος του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό ταχεία ανάρρωση.

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Νότου: Ανάγκη για ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση ενέργειας

Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις των πρωθυπουργών των 4 χωρών του Νότου μετά τη Σύνοδο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη και συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα και μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ζήτημα κορυφαίας σημασίας τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία». «Κοινή πεποίθηση πως είναι η αντιμετώπιση μίας τέτοιας πρόκλησης ότι απαιτεί και κοινή ευρωπαϊκή απάντηση», είπε και τόνισε ότι χρειάζονται δράσεις μέχρι τον τερματισμό του πολέμου και της ομαλοποίησης της λειτουργίας των αγορών. Οι 4 χώρες συμφωνήσαμε ότι οι λύσεις δεν γίνεται να είναι μόνο εθνικές. Χθες εμείς ανακοινώσαμε μία πρόσθετη δέσμη ρυθμίσεων. Προτείνουμε εναρμονισμένες ευρωπαϊκές πολιτικές παρεμβάσεις απέναντι στις κερδοσκοπικές τάσεις ώστε να επανέλθει η ισορροπία στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού. Πρέπει να πάρουμε άμεσα αποφάσεις. Δεν γίνεται να μην συγκροτούμε ενιαίο μέτωπο και στο επίπεδο της οικονομίας. Αυτή η ενεργειακή κρίση μπορεί να ξαναξυπνήσει τον εφιάλτη του λαϊκισμού στην ήπειρό μας, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments