Πολιτισμός

Παρίσι: Απομακρύνθηκε το κέρινο ομοίωμα του Βλαντιμίρ Πούτιν από το Μουσείο Grévin

Παρίσι: Απομακρύνθηκε το κέρινο ομοίωμα του Βλαντιμίρ Πούτιν από το Μουσείο Grévin

Πηγή Φωτογραφίας: DiePresse.com - indozone.id

Παρίσι: Η αντίδραση του Μουσείου ύστερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ύστερα από τη ρωσική εισβολή με διαταγή Πούτιν, να έχουν προκαλέσει την αντίδραση του παγκόσμιου πληθυσμού, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Grévin στο Παρίσι, πήρε την απόφαση να απομακρύνει τη φιγούρα του Ρώσου Προέδρου από την έκθεση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το κέρινο ομοίωμα του Βλαντιμίρ Πούτιν δε βρίσκεται μαζί με τα υπόλοιπα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση που πήρε να κηρύξει πόλεμο στην Ουκρανία και αφού η φιγούρα του είχε βανδαλιστεί από επισκέπτες.

“Σήμερα δεν μπορούμε πια να παρουσιάζουμε έναν χαρακτήρα σαν εκείνον. Για πρώτη φορά αποσύρουμε ένα ομοίωμα εξαιτίας των ιστορικών γεγονότων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη”, δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου, Yves Delhommeau.

Προς το παρόν, το Μουσείο δεν ανέφερε πότε πρόκειται να επιστρέψει το κέρινο ομοίωμα του Ρώσου Προέδρου, το οποίο δημιουργήθηκε το 2000 και πριν από μία ημέρα οδηγήθηκε στην αποθήκη

Στην ερώτηση ποιος θα είναι εκείνος που αντικαταστήσει τον Πούτιν, ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο Biden και τον Πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, ο Delhommeau απάντησε πως πιθανώς θα είναι Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky. “Μάλλον ο πρόεδρος Zelensky θα πάρει τη θέση του. Έχει γίνει ήρωας που αντιστάθηκε και που δεν έφυγε από τη χώρα. Θα μπορούσε να πάρει τέλεια τη θέση του ανάμεσα στους σπουδαίους ανθρώπους της ιστορίας και του σήμερα”, είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Μουσείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που το κέρινο ομοίωμα του Πούτιν έχει δεχθεί καταστροφή. Το 2014, ύστερα από την Κρίση της Κριμαίας, μία γυναίκα ακτιβίστρια της ομάδας Femen, που είχε γράψει στο στήθος της “Σκοτώστε τον Πούτιν”, είχε μαχαιρώσει τη φιγούρα και είχε καταστρέψει το κρανίο αυτής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments