Πολιτική

Ουκρανία: Στο χώρο συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Θεσσαλονίκη η Σακελλαροπούλου

Ουκρανία: Στο χώρο συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Θεσσαλονίκη η Σακελλαροπούλου
Ουκρανία: Για τη δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Για τη δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Κάνουμε ότι μπορούμε γιατί είναι μια ανείπωτη τραγωδία

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, γιατί είναι μία ανείπωτη τραγωδία αυτό που συμβαίνει στο σπίτι μας, στην Ευρώπη» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη της εξέφρασε, ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες ως εκπρόσωπο όλης της Ελλάδας. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που στάθηκε δίπλα στον ουκρανικό λαό, είπε ο κ. Σαμπλούκ.

Η κ. Σακελλαροπούλου ενδιαφέρθηκε για τα θέματα της στέγασης προσφύγων που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες, για τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων των παιδιών και για τον τρόπο μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια επέκτασης του προγράμματος React που έχει μετονομαστεί σε «Εστία» και ότι θα αιτηθεί δυνατότητα χρηματοδότησης, τονίζοντας ότι οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Καλαμαριάς και Δέλτα έχουν την τεχνογνωσία και ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 150 σπίτια, στα οποία θα μπορούν να στεγαστούν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments