Διεθνή

Στο χείλος της καταστροφής οι σχέσεις Ρωσίας – Η.Π.Α: Διαμαρτυρία στον Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα

Στο χείλος της καταστροφής οι σχέσεις Ρωσίας – Η.Π.Α:  Διαμαρτυρία στον Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα

Πηγή Φωτογραφίας: The Economist Times

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης, γράφει στο pagenews.gr, για το διάβημα διαμαρτυρίας της Μόσχας και τον κίνδυνο της κατάρρευσης τρων σχέσεων Η.Π.Α - Ρωσίας.

 Η Ρωσία διαμαρτυρήθηκε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν σε σχέση με τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι τέτοιες παρατηρήσεις, όπως αυτές του προέδρου των ΗΠΑ, έχουν θέσει τις διμερείς σχέσεις στο χείλος της κατάρρευσης, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Στις 21 Μαρτίου, επιδόθηκε διάβημα και κατατέθηκε σημείωμα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν, ο οποίος κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε σχέση με τα πρόσφατα απαράδεκτα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. για τον πρόεδρο της Ρωσίας», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Τέτοιες δηλώσεις από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου δεν συνάδουν με μια τόσο υψηλόβαθμη κρατική προσωπικότητα και οδηγούν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις στο χείλος της κατάρρευσης», ανέφερε το υπουργείο.

«Έχουμε προειδοποιήσει ότι οι εχθρικές ενέργειες που αναλαμβάνονται κατά της Ρωσίας θα αντιμετωπισθούν με αποφασιστικότητα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Επιπλέον, «κατά τη συζήτηση της τρέχουσας διμερούς ατζέντας, το θέμα της διασφάλισης κανονικών συνθηκών για τις επιχειρήσεις των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εγγυήσεων για την αδιάλειπτη λειτουργία τους, τέθηκε υπόψη του πρέσβη με μεγάλη δύναμη», τόνισε το Υπουργείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments