Οικονομία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι τραπεζίτες δεν βλέπουν αύξηση των κόκκινων δανείων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι τραπεζίτες δεν βλέπουν αύξηση των κόκκινων δανείων
Πόλεμος στην Ουκρανία: Παρά το γεγονός της έντονης ανησυχίας που επικρατεί σε οικονομικό επίπεδο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι τραπεζίτες δεν ανησυχούν για την αύξηση των κόκκινων δανείων.

Παρά το γεγονός της έντονης ανησυχίας που επικρατεί σε οικονομικό επίπεδο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι τραπεζίτες δεν ανησυχούν για την αύξηση των κόκκινων δανείων. Οι ceo’s τεσσάρων συστημικών τραπεζών σε συνέδριο moneyreview.gr εξέφρασαν τις θετικές εκτιμήσεις τους για την επόμενη ημέρα.

Τι δήλωσε ο ceo της Eurobank

Στο μέτωπο των κόκκινων δανείων, ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο, ίσως το πιο σημαντικό, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το δεύτερο στάδιο έχει να κάνει με την ταχεία αναδιάρθρωση των δανείων που είναι βιώσιμα. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων, ο κ. Καραβίας ανέφερε ότι οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί πιέζονται ιδιαίτερα από το υψηλό κόστος της ενέργειας και του πληθωρισμού και οι τράπεζες πρέπει να παρακολουθήσουν στενά αν αυτό θα έχει επίπτωση στην εξυπηρέτηση των δανείων.

Τι δήλωσε ο ceo της Τράπεζας Πειραιώς

Στο μέτωπο των κόκκινων δανείων σύμφωνα με το moneyreview, ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς επεσήμανε ότι το 2021 ήταν πολύ σημαντική χρονιά στο μέτωπο αυτό. «Μας δόθηκε η δυνατότητα με γρήγορες κινήσεις να κάνουμε ένα από τα μεγαλύτερα ξεκαθαρίσματα ισολογισμών στην Ευρώπη», λέγοντας ότι αυτό έγινε εφικτό χρησιμοποιώντας κυρίως τον «Ηρακλή», αλλά και χάρη σε άλλες ενέργειες.

Alpha Bank

Στο μέτωπο των χορηγήσεων, ο κ. Ψάλτης σημείωσε ότι η τράπεζα οφείλει να διαχειρίζεται με σύνεση τη ρευστότητα. «Ο ρόλος μας είναι να χρηματοδοτούμε υγιείς επιχειρήσεις», είπε. «Το Ταμείο Ανάκαμψης συνιστά μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμεία μια μοναδική ευκαιρία ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που μας κληροδότησε η κρίση», πρόσθεσε.

Εθνική Τράπεζα

«Έχουμε φάει τον γάιδαρο, έχει μείνει η ουρά σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια» είπε και τόνισε πως με τα κεφάλαια των τραπεζών σε αυτά τα επίπεδα, κανείς δεν αμφισβητεί ότι μπορούν να ολοκληρώσουν την κούρσα. «Εκτιμώ ότι συνολικά δεν θα δούμε αύξηση των κόκκινων δανείων» ανέφερε ο κ. Μυλωνάς και πρόσθεσε ότι οι τράπεζες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξυγίανση των κόκκινων δανείων που έχουν πάει σε funds.Ο CEO της Εθνικής Τράπεζας είπε, επίσης, ότι τα τελευταία χρόνια υπήρχε μεγάλη πιστωτική επέκταση, όμως αυτό δεν αποτυπώθηκε στις επενδύσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments