Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Δείτε live την ομιλία του στη Βουλή για την ακρίβεια

Αλέξης Τσίπρας: Δείτε live την ομιλία του στη Βουλή για την ακρίβεια
Αλέξης Τσίπρας: Παρέμβαση στη Βουλή έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Παρέμβαση στη Βουλή έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Αλέξης Τσίπρας: Τα χειρότερα έρχονται

«Δεν σας κρύβω κ. Μητσοτάκη ότι πριν ανέβετε στο βήμα το συναίσθημα μου για τις εξελίξεις ήταν μεγάλη ανησυχία. Παρακολουθώντας σας να μιλάτε επί 50 λεπτά  σε μια κυβερνητική κοινοβουλευτική ομάδα που είναι απρόθυμη να σας στηρίξει. Το συναίσθημα μου δεν είναι μόνο ανησυχία αλλά και φόβος γι’ αυτά που έρχονται. Φαίνεται ότι συνεχίζετε να μην καταλαβαίνετε που πατάμε και που πηγαίνουμε. Τι έχει συμβεί από τον Σεπτέμβριο και μετά με δική σας ευθύνη στα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες τώρα που ο πόλεμος θα επιδεινώσει την ακρίβεια».

Αλέξης Τσίπρας: Δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στην κοινωνία

«Θέλω από αυτό το Βήμα να εκφράσω την βαθύτατη ανησυχία μας και για το ότι δίνετε αίσθηση ότι δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στην κοινωνία. Τι συμβαίνει με εκείνους που όπως είχατε πει είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους; Δεν κατανοείτε από τον τρόπο που συμπεριφέρεστε τι συμβαίνει με τα μικρομεσαία νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Η ανησυχία μου γίνεται φόβος και απελπισία όταν γνωρίζω ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. Ανησυχώ όταν βλέπω εσάς να μην ανησυχείτε. Να πηγαίνετε με το μάνιουαλ της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας. Η κρίση που έχουμε σήμερα δεν μπορεί να γιατρευτεί με λίγα περισσότερα από το δημόσιο ταμείο. Η κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα επουλώνεται με διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής. Δεν είναι ζήτημα δημοσιονομικής ευστάθειας αλλά υποδείγματος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. 

Για τα υπερκέρδη εταιρειών

“Γιατί δεν βάζετε φραγμό στα υπερκέρδη; Δεν είναι δυνατόν να λέτε ότι κάνατε αίτημα στην ΡΑΕ για στοιχεία. Τα έχετε τα στοιχεία αυτά. Σύμφωνα με την άσκηση που έχουμε κάνει από τον Ιούλιο 2021 έως Φεβρουάριο 2022 το μέσο κόστους ήταν 153 ευρώ / μεγαβατόρα και η τιμή πώλησης 202 ευρώ σημαίνει ότι είχαν υπερκέρδος 49 ευρώ τη μεγαβατόρα” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Δείτε live την ομιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments