Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Ενενήντα άτομα μέλη της εθελοντικής ομάδας της εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες

Νέα Δημοκρατία: Ενενήντα άτομα μέλη της εθελοντικής ομάδας της εκπαιδεύτηκαν στις  πρώτες βοήθειες
Νέα Δημοκρατία: Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ανθρωπιστικό Σύλλογο KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ πραγματοποίησε διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για παιδιά και ενήλικες.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ανθρωπιστικό Σύλλογο KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ πραγματοποίησε διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για παιδιά και ενήλικες.Πρόκειται για το 4ο στη σειρά σεμινάριο πρώτων βοηθειών που διοργάνωσε η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας κατά τους τελευταίους μήνες. Το σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότερα από 90 μέλη της εθελοντικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου  αναφέρθηκε στη σημασία της διάδοσης των βασικών γνώσεων παροχής πρώτων βοηθειών και στην τοποθέτηση απινιδωτή στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης τόνισε ιδιαίτερα τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν δύο αποφάσεις της κυβέρνησης που σχετίζονται με το θέμα των πρώτων βοηθειών. Η μείωση του ΦΠΑ των απινιδωτών στο 6% από το περασμένο καλοκαίρι συμβάλλει τα μέγιστα στην αύξηση των πωλήσεων και τον εξοπλισμό όλο και περισσότερων χώρων με το απαραίτητο αυτό όπλο για την  παροχή βοήθειας  κατά τα πρώτα λεπτά σε περιπτώσεις εξωνοσοκομειακών καρδιακών ανακοπών. Εξίσου σημαντική απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η εισαγωγή μαθημάτων παροχής πρώτων βοηθειών στα σχολεία.Το γεγονός της εισαγωγής των πρώτων βοηθειών στα σχολεία αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική ενέργεια η οποία θα αποδώσει σύντομα καρπούς καθώς στη χώρα μας μόνο ένα μικρό ποσοστό συμπολιτών μας γνωρίζει πρώτες βοήθειες. Στη χώρα μας μόλις το 2% του πληθυσμού γνωρίζει πρώτες βοήθειες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments