Κόσμος

Δημοσκόπηση: Έτοιμοι να πολεμήσουν πάνω από τους μισούς Ουκρανούς

Δημοσκόπηση: Έτοιμοι να πολεμήσουν πάνω από τους μισούς Ουκρανούς

Πηγή Φωτογραφίας: nytimes

Η έρευνα παρά τις αντιξοότητες έγινε από το ερευνητικό ινστιτούτο για την ειρήνη του Όσλο με την υποστήριξη της ουκρανικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Info Sapiens

Σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί, ηλικίας από 18 ως 55 ετών, δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν άμεσα μέρος στον πόλεμο που κάνει η Ρωσία στη χώρα τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έκαναν Ευρωπαίοι ερευνητές, παρά τους περιορισμούς που θέτει ο πόλεμος.

Σε ό,τι αφορά στους άνδρες το ποσοστό φτάνει στο 70%, ενώ πλησιάζει το 30% το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ερευνητικού ινστιτούτου για την ειρήνη του Όσλο με την υποστήριξη της ουκρανικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Info Sapiens.

Αυτή η τελευταία, ρώτησε περισσότερους από 1.000 Ουκρανούς που θεωρείται ότι η ηλικία τους επιτρέπει να είναι μάχιμοι παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν για να γίνουν δημοσκοπήσεις εν μέσω πολέμου.

Οι ερωτηθέντες συμμετείχαν στη δημοσκόπηση κατά την τρίτη εβδομάδα του πολέμου (9-12 Μαρτίου) και ήταν ισάριθμοι άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι απάντησαν διαδικτυακά για τέσσερις επιλογές αντίστασης.

Στην επιλογή “για να βοηθήσω στην αντίσταση θα εμπλεκόμουν στη στρατιωτική μάχη άμεσα στο πεδίο της μάχης ενάντια στις ρωσικές ή φιλορωσικές δυνάμεις” το 49% απάντησε ότι η επιλογή αυτή θα ήταν “υπερβολικά πιθανή, μετρίως πιθανή ή αρκετά πιθανή”, σύμφωνα με το ινστιτούτο στο Όσλο.

Στην επιλογή “για να βοηθήσω στην αντίσταση θα εμπλεκόμουν άμεσα στη στρατιωτική μάχη από θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων”, το σύνολο των ερωτηθέντων που απάντησε καταφατικά πλησιάζει το 47%.

Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων, ποσοστό 75%, δήλωσε έτοιμο “να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου, για παράδειγμα τους άμαχους ή τους τραυματισμένους στρατιώτες” και το 80% δήλωσε έτοιμο “να βοηθήσει στην αντίσταση παρέχοντας μια μη στρατιωτική υποστήριξη στις ουκρανικές δυνάμεις (με πληροφορίες, επισιτιστική βοήθεια ή πυρομαχικά).

“Η αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού να πολεμήσει τους εισβολείς είναι αξιοσημείωτη”, υπογραμμίζει το νορβηγικό ινστιτούτο στην ανάλυση της δημοσκόπησης, η οποία δημοσιεύτηκε χθες.

Η δημοσκόπηση καταλήγει ότι το κίνητρο αντίστασης των ερωτηθέντων αυξάνεται όσο οι ερωτηθέντες πλήττονται άμεσα από τη ρωσική εισβολή.

Όταν έγινε η δημοσκόπηση, ένας στους πέντε ερωτηθέντες απάντησε ότι έχει πληγεί άμεσα από τις επιθέσεις των ρωσικών ή φιλορωσικών δυνάμεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments