Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντά αύριο τον Σαϊντού Καμαρά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντά αύριο τον Σαϊντού Καμαρά
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Με τον αριστούχο πρόσφυγα μαθητή από τη Γουϊνέα Σαϊντού Καμαρά που κινδυνεύει με απέλαση συναντάται την Πέμπτη ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου.

«Ο Πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συναντήθηκε με τον μαθητή και τόνισε ότι «ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα». σημειώνοντας ότι «είναι ευθύνη της Πολιτείας να σταθεί δίπλα σε κάθε Σαϊντού» .

«Εν όψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του. Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments