Πολιτισμός

Η Νέα Έκθεση του Παρισιού της Art Basel αποκτά ένα όνομα και τρεις ηγέτες

Η Νέα Έκθεση του Παρισιού της Art Basel αποκτά ένα όνομα και τρεις ηγέτες

Πηγή Φωτογραφίας: LunaJets - Art Basel

Η Art Basel ανακοίνωσε το όνομα και την ηγεσία για την νέα έκθεση.

Αφού άρπαξε το Grand Palais από την κορυφαία έκθεση μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης του Παρισιού, FIAC, η Art Basel ανακοίνωσε το όνομα και την ηγεσία για τη διαγωνιζόμενη εκδήλωσή της, της οποίας η πρώτη έκδοση πρόκειται να ανοίξει τον Οκτώβριο.

Γνωρίστε το “Paris+, par Art Basel” (ή Paris+, από την Art Basel). Το όνομά του «γιορτάζει την κορυφαία θέση της πόλης ως πολιτιστικό επίκεντρο και αντανακλά τη φιλοδοξία της Art Basel να δημιουργήσει μια εμβληματική εκδήλωση που ακτινοβολεί σε όλο το Παρίσι, αναδεικνύοντας τον δυναμικό διάλογο μεταξύ των πολιτιστικών βιομηχανιών του—από τη μόδα και το σχέδιο μέχρι τον κινηματογράφο και τη μουσική», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η έκθεση κατονομάζει επίσης τα τρία άτομα που θα ηγούνται του Paris+, τα οποία έχουν στενούς δεσμούς με τον γαλλικό καλλιτεχνικό κόσμο. Πρόκειται για τους Clément Delépine (διευθυντής), Virginie Aubert (γενική διευθύντρια) και Maxime Hourdequin (αναπληρωτής διευθυντής).

Τον Ιανουάριο, αποκαλύφθηκε ότι η Art Basel θα αναλάμβανε τον εμβληματικό χώρο του Παρισιού από τη FIAC μετά από έναν πόλεμο δημοσίων προσφορών. Για να αποκτήσει αυτή τη θέση, η έκθεση έχει δεσμεύσει 10,6 εκατομμύρια ευρώ (12 εκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα επτά χρόνια. Εκείνη την εποχή, η Art Basel διαβεβαίωσε τον γαλλικό κόσμο της τέχνης ότι δεν θα αποκαλούσε τη νεότερη έκθεση Art Basel Paris, όπως είχε κάνει στις περιπτώσεις των εκδόσεων της στο Miami Beach και στο Χονγκ Κονγκ.

 Η μεγάλη παραίτηση

Περίπου μια εβδομάδα αφότου η FIAC έχασε από την Art Basel, η πρώην διευθύντρια της έκθεσης, Jennifer Flay, αποχώρησε και αντικαταστάθηκε στο ρόλο της από τη Florence Bourgeois, η οποία θα συνεχίσει να διευθύνει την αδελφή έκθεση Paris Photo της FIAC. Ο Flay, ο οποίος φημολογείται ότι θα ήταν στη σειρά για να ηγηθεί της νέας έκθεσης της Art Basel στο Παρίσι, θα ενταχθεί στο Paris+ τον Μάρτιο του 2023 ως πρόεδρος του συμβουλευτικού συμβουλίου της.

Η Delépine είναι αυτή τη στιγμή η καλλιτεχνική διευθύντρια της Galerie Mitterrand του Παρισιού. Έχει υπηρετήσει στο παρελθόν συνδιευθυντής του Paris Internationale, μιας δορυφορικής έκθεσης της FIAC που στοχεύει στην προβολή νέων γκαλερί και ανερχόμενων καλλιτεχνών, και έχει επίσης αναλάβει ανώτερες θέσεις στο Ελβετικό Ινστιτούτο και στην γκαλερί Bortolami, αμφότερα στη Νέα Υόρκη.

Σε μια δήλωση, ο παγκόσμιος διευθυντής της Art Basel, Marc Spiegler, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε μια τόσο δυνατή ομάδα στο τιμόνι της νέας μας έκθεσης στο Παρίσι. Είμαι βέβαιος ότι με το εύρος της εμπειρίας και των προοπτικών τους θα παραδώσουμε μια ισχυρή πρεμιέρα της παράστασής μας αυτό το φθινόπωρο—που αξιοποιεί τόσο την απαράμιλλη κληρονομιά του Παρισιού ως πολιτιστική πρωτεύουσα— όσο και τη θέση του ως ζωντανού σταυροδρόμι για τη σημερινή σύγχρονη κουλτούρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments