Τεχνολογία

Ουκρανία: «Ρώσοι χάκερ» απειλούν συστήματα από αμερικανικές εταιρείες ενέργειας και άμυνας

Ουκρανία: «Ρώσοι χάκερ» απειλούν συστήματα από αμερικανικές εταιρείες ενέργειας και άμυνας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου - Indicator.gr

Ουκρανία: Η κυβερνοασφάλεια έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Χάκερ που δρουν για λογαριασμό της Ρωσίας σκανάρουν τα δίκτυα αμερικανικών εταιρειών για κενά ασφάλειας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε κυβερνοεπιθέσεις, προειδοποίησε το FBI. Στο στόχαστρο βρίσκονται τουλάχιστον πέντε εταιρείες ενέργειας και τουλάχιστον 18 ακόμα εταιρείες διαφόρων κλάδων όπως τα αμυντικά συστήματα και οι οικονομικές υπηρεσίες, αναφέρει το κείμενο της προειδοποίησης, η εκδόθηκε την Παρασκευή αλλά περιήλθε μόλις τώρα στην κατοχή του Associated Press.

Η κυβερνοασφάλεια έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία συνοδεύτηκε από ηλεκτρονικές επιθέσεις σε ουκρανικές εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες

To σκανάρισμα δικτύων για τυχόν ευάλωτα σημεία είναι συνηθισμένη πρακτική και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σχεδιάζεται κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα όμως με το FBI η πρόσφατη δραστηριότητα σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει αυξηθεί.

Την Δευτέρα, ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε πως υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία εξετάζει τη δυνατότητα κυβερνοεπιθέσεων σε κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ. Μάλιστα η Αν Νόιμπεργκερ, αναπληρώτρια σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο και τις αναδυόμενες τεχνολογίες, εξέφρασε την ενόχλησή της για το γεγονός ότι ορισμένες εταιρείες που διαχειρίζονται σημαντικές υποδομές δεν έχουν ενημερώσει τα συστήματά τους ώστε να κλείσουν γνωστά κενά ασφάλειας. Την Τρίτη, η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών ενημέρωσε 13.000 εκπροσώπους της βιομηχανίας προκειμένου να τονίσει την ανάγκη ενίσχυσης της κυβερνοάμυνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments