Διεθνή

Καζακστάν: Στηρίζουμε τις κυρώσεις ΗΠΑ και ΕΕ

Καζακστάν: Στηρίζουμε τις κυρώσεις ΗΠΑ και ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Καζακστάν: Εκπρόσωπος του Γραφείου του Προέδρου έκανε σαφές πως η χώρα θα στηρίξει τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Το Καζακστάν δεν θα χρησιμεύσει ως εργαλείο για την παράκαμψη των κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία», δήλωσε ο Τιμούρ Σουλεϊμένοφ, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου του Καζακστάν.

Ο Σουλεϊμένοφ τόνισε ότι ένας από τους στόχους της επίσκεψής του που πραγματοποιεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να «δείξει στους Ευρωπαίους  ότι το Καζακστάν δεν θα είναι εργαλείο για την παράκαμψη των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ».

«Θα τηρήσουμε τις κυρώσεις. Παρόλο που είμαστε μέρος της Οικονομικής Ένωσης με τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και άλλες χώρες, είμαστε επίσης μέρος της διεθνούς κοινότητας. Συνεπώς, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να υπονομεύσουμε τις δικαιολογημένες κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας», είπε.

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη Ρωσία και να προσελκύουμε επενδύσεις για τη Ρωσία», συνέχισε ο Σουλεϊμένοφ, ο οποίος έπσεσε να συμπληρώσει ότι «αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ελέγξουμε τα εμπορεύματα που υπόκεινται σε κυρώσεις. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ελέγξουμε οποιαδήποτε επένδυση από πρόσωπο ή οντότητα που έχει υποστεί κυρώσεις στο Καζακστάν, και αυτό είναι κάτι που επιθυμούμε να μεταφέρουμε στους Ευρωπαίους ανοιχτά και ξεκάθαρα».,

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments