Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία – Καζίνσκι: Η Πολωνία κατηγορεί τη Γερμανία ότι είναι κοντά με τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία – Καζίνσκι: Η Πολωνία κατηγορεί τη Γερμανία ότι είναι κοντά  με τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Die Welt

Ο αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης κατηγόρησε Βερολίνο και Παρίσι ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη Μόσχα, καταλογίζονταν στη γερμανική κυβέρνηση ότι δεν ήθελε να δει τι έκανε η Ρωσία υπό την ηγεσία του Πούτιν

Η Βαρσοβία κατηγορεί το Βερολίνο, αλλά και τη Γαλλία ότι είναι πολύ κοντά στη Μόσχα

Ο αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης κατηγόρησε τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη Ρωσία σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, καθώς καταδίκασε τη συμπεριφορά του Βερολίνου προς τη Μόσχα πριν την εισβολή στην Ουκρανία.

“Η Γερμανία, όπως και η Γαλλία, έχουν ισχυρή προκατάληψη υπέρ της Μόσχας”, δήλωσε ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι, σε συνέντευξη στη Γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Αποστάσεις Πολωνίας για τον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη

Το μεγαλύτερο μέρος ωστόσο της επίθεσης του δέχθηκε το Βερολίνου.

“Με τα χρόνια, η γερμανική κυβέρνηση δεν ήθελε να δει τι έκανε η Ρωσία υπό την ηγεσία του (Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ) Πούτιν και βλέπουμε το αποτέλεσμα σήμερα”, δήλωσε ο Καζίνσκι.

“Η Πολωνία δεν είναι ικανοποιημένη με το ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη”, πρόσθεσε.

Επέκρινε το Βερολίνο επειδή προσπάθησε να ξαναχτίσει αυτό που είχε κάνει ο πρώην καγκελάριος του 19ου αιώνα Ότο φον Μπίσμαρκ… Γερμανική κυριαρχία αλλά δίπλα-δίπλα με τη Ρωσία».

Ο Πολωνός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταδίκασε ιδιαίτερα το Βερολίνο για την αποτυχία του να παραδώσει αρκετά όπλα στην Ουκρανία και την άρνηση εμπάργκο τουλάχιστον στην εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία.

“Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η Ρωσία λαμβάνει τέσσερις έως πέντε φορές περισσότερα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου από τις πωλήσεις φυσικού αερίου”, δήλωσε ο Κατζίνσκι.

“Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε μόνιμα μια μεγάλη δύναμη όπως η Ρωσία πληρώνοντας δισεκατομμύρια”, πρόσθεσε.

Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, η Γερμανία εισήγαγε το 55% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία, το ήμισυ του άνθρακα της και περίπου το 35% του πετρελαίου της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments