Διεθνή

Tσαβούσογλου: «Ανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας της Τουρκίας με την Ελλάδα»

Tσαβούσογλου: «Ανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας της Τουρκίας με την Ελλάδα»

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Tσαβούσογλου: Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε πως έχουν ανοίξει οι δίαυλοι επικοινωνίας της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Οι δίαυλοι του διαλόγου με την Ελλάδα ανοίγουν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία κάνει αυτό που της αναλογεί για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

«Περιμένουμε να δείξει η Ελλάδα την ίδια ειλικρίνεια και την ίδια πολιτική βούληση σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια ομιλίας του στη φιλοκυβερνητική δεξαμενή σκέψης SETA (Ίδρυμα για την Πολιτική, Οικονομική και Κοινωνική Έρευνα).

“Η Τουρκία εργάζεται για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας”

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία εργάζεται για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σημειώνοντας ότι η οικονομική συνεργασία άρχισε να αντανακλάται στο διμερές εμπόριο, που αυξήθηκε πέρυσι κατά 70% στα 5,2 δισ. δολάρια.

«Ελπίζουμε η θετική αυτή ατζέντα να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, εντός του οποίου θα μπορέσουμε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια τα διμερή μας θέματα με την Ελλάδα», είπε.

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε αποφασιστικά τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο

Ο Τσαβούσογλου μίλησε για ανάγκη συνολικής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο χαρακτηρίζοντας καταδικασμένες να αποτύχουν τις πρωτοβουλίες που αποκλείουν την Τουρκία και το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Ο Τούρκος ΥΠ ΕΞ επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι είναι βασικός παράγοντας στην περιοχή ως «χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο».

« Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ [κατεχόμενη βόρεια Κύπρος]», είπε. Και πρότεινε να διεξαχθεί συνολική διάσκεψη για την ανατολική Μεσόγειο, πρόταση που θα πρέπει να υιοθετήσουν άλλοι παράγοντες και να εφαρμοστεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments