Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοινώνεται ο οδικός χάρτης για τις έρευνες φυσικού αερίου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοινώνεται ο οδικός χάρτης για τις έρευνες φυσικού αερίου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Εντός της εβδομάδας είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου στη χώρα.

Εντός της εβδομάδας είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου στη χώρα.

Η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου έδωσε μία πρόγευση των παρεμβάσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και αφού υπενθύμισε ότι ο ίδιος «ο πρωθυπουργός έδωσε το μήνυμα της επανεκκίνησης» αποκάλυψε πως «αξίζει να επιταχύνουμε τις προσπάθειες μας τουλάχιστον σε επίπεδο σεισμικών ερευνών».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει την επιτάχυνση των σεισμικών ερευνών σε θαλάσσια και χερσαία blocks που έχουν παραχωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια σε πετρελαϊκούς ομίλους. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και σειρά άλλων παρεμβάσεων που θα περιορίσει τους χρόνους αδειοδότησης των εταιρειών σε τέτοιες επενδύσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης στο φόρουμ «Growing Together»: Χρειαζόμαστε ενεργειακή ανεξαρτησία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο φόρουμ «Growing Together» όπου αναφέρθηκε στις κρίσεις που έχουν προκύψει αλλά και τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, «χειριζόμαστε διάφορες κρίσεις και η τελευταία θέτει μια μεγάλη πρόκληση όσο αφορά στις τιμές της ενέργειας αλλά ταυτόχρονα κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία. Όταν βλέπουμε τι γίνεται με την ενέργεια τώρα, βραχυπρόθεσμα θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να απορροφήσουν τις αυξήσεις. Άλλα στο τέλος της ημέρας η «πράσινη» μετάβαση γίνεται πιο σημαντική και γεωπολιτικά. Χρειαζόμαστε ενεργειακή ανεξαρτησία».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από το Ζάππειο: «Βγαίνουμε από μια βαθιά και επώδυνη κρίση που έχει ως αποτέλεσμα επίσης την αλλαγή νοοτροπίας μεταξύ των νέων Ελλήνων» και πρόσθεσε για τη νεανική επιχειρηματικότητα: «Οι νέοι πιστεύουν στην καινοτομία και θέλαμε να στηρίξουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα. Παρότι οι νέοι μας τα πήγαιναν πολύ καλά στο εξωτερικό, για κάποιο λόγο δεν τα πήγαιναν τόσο καλά εντός της χώρας. Είμαι σίγουρος ότι το σύστημα νεανικής επιχειρηματικότητας θα εκτιναχθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments