Πολιτική

ΥΠΕΞ για Μπούσα: Οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων αυτών πρέπει να λογοδοτήσουν

ΥΠΕΞ για Μπούσα: Οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων αυτών πρέπει να λογοδοτήσουν

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

ΥΠΕΞ για Μπούσα: Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την σφαγή των Ουκρανών πολιτών αμάχων.

Διεθνή κατακραυγή έχουν προκαλέσει οι εικόνες θηριωδίας στην Μπούσα της Ουκρανίας. Το ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του καταδίκασε τη σφαγή των Ουκρανών πολιτών αμάχων στην πόλη Μπούσα και ζητάει και την τιμωρία των υπευθύνων.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τη σφαγή στη Μπούσα

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τα ανατριχιαστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων κατοχής εναντίον Ουκρανών πολιτών αμάχων στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας και τα οποία αποκαλύφθηκαν χθες.

Οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων αυτών πρέπει να λογοδοτήσουν.

Καλούμε για την άμεση διερεύνηση των εγκλημάτων και την τιμωρία των υπευθύνων.

Διεθνής κατακραυγή για τη σφαγή της Μπούσα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Κυριακή ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα βοηθήσει στην τεκμηρίωση τυχόν θηριωδιών που διέπραξε ο ρωσικός στρατός εναντίον ουκρανών αμάχων. «Δεν μπορείς να μην δεις αυτές τις εικόνες ως γροθιά στο στομάχι», δήλωσε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή “State of the Union” του CNN, Dana Bash, την Κυριακή, σχολιάζοντας τα όσα είδαν το φως στην Μπούσα.

Τον περασμένο μήνα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγόρησε επίσημα τις ρωσικές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Ερωτηθείς την Κυριακή αν τα ρωσικά στρατεύματα διαπράττουν γενοκτονία, ο Μπλίνκεν είπε: «Θα εξετάσουμε προσεκτικά και θα καταγράψουμε όλα όσα βλέπουμε, θα τα συγκεντρώσουμε όλα μαζί, θα βεβαιωθούμε ότι τα αρμόδια όργανα και οι οργανισμοί που εξετάζουν το θέμα, συμπεριλαμβανομένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έχουν όλα όσα χρειάζονται για να αξιολογήσουν τι ακριβώς έλαβε χώρα στην Ουκρανία, ποιος είναι υπεύθυνος και σε τι ισοδυναμεί», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments