Πολιτισμός

Ai Weiwei: Δημιούργησε με πολύ φαντασία το μεγαλύτερο έργο σε γυαλί murano που έγινε ποτέ

Ai Weiwei: Δημιούργησε με πολύ φαντασία το μεγαλύτερο έργο σε γυαλί murano που έγινε ποτέ
Ai Weiwei: Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα σε γυαλί murano που έχουν ποτέ κατασκευαστεί

Το έργο του Ai Weiwei «La Commedia Umana» ανακοίνωσαν το Museo Nazionale Romano και το στούντιο υαλουργίας Berengo Studio. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα σε γυαλί murano που έχουν ποτέ κατασκευαστεί και αποτελείται από πάνω από 2.000 φυσητά μέρη από τους μαιτρ του Berengo Studio.

Με τις κολοσσιαίες διαστάσεις του – πάνω από έξι μέτρα πλάτος, περίπου εννέα μέτρα ύψος και βάρος περίπου τέσσερις τόνους –, κρεμασμένο από το ταβάνι μιας σάλας στις Θέρμες του Διοκλητιανού στη Ρώμη, προξενεί δέος στους θεατές.

Το «Η Ανθρώπινη Κωμωδία» μοιάζει περισσότερο με προειδοποίηση παρά με μνημείο στην ανθρώπινη απώλεια, σε μια προσπάθεια να συζητήσουμε για «θάνατο με σκοπό να υμνήσουμε τη ζωή», όπως δήλωσε ο Κινέζος ακτιβιστής και καλλιτέχνης, ο οποίος δημιουργεί τροφή για σκέψη σχετικά με το μέλλον, διερωτώμενος τί απομένει πέραν των οστών των σωμάτων μας που έχουν θρυμματιστεί.

Το έργο ξεκίνησε πριν την πανδημία, αλλά σταδιακά απέκτησε τη διάσταση μεταφοράς για την απώλεια στη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου.

«Το “ Η Ανθρώπινη Κωμωδία” δείχνει το απελευθερωμένο περιεχόμενο ενός ανθρώπινου σώματος: την ανοιχτή εσωτερικότητά μας, τα σπλάχνα της ζωής ξεγυμνωμένα και προσφερόμενα στη θέα όλων: τη δική μας θνητότητα, εκφρασμένα από τα πολλαπλά μέρη που ορίζουν τη μορφή μας» είπε ο Ai Weiwei.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments