Οικονομία

Αέριο Ελλάδα: Αίτημα και στην Ελλάδα για πληρωμές σε ρούβλια

Αέριο Ελλάδα: Αίτημα και στην Ελλάδα για πληρωμές σε ρούβλια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αέριο Ελλάδα: Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έφθασε και σε ελληνικές εταιρείες αίτημα για την καταβολή των προμηθειών.

Αίτημα και στην Ελλάδα όπως και στο σύνολο των πελατών της έχει υποβάλει η εταιρεία Gazprom για την καταβολή των εξαγωγών φυσικού αερίου σε ρούβλι, συμπεριλαμβάνοντας επίσης και τις εταιρείες με τις οποίες έχει μακροπρόθεσμα συμβόλαια. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έφθασε και σε ελληνικές εταιρείες αίτημα για την καταβολή των προμηθειών.

Τι αναφέρει η ενημέρωση

Στην σχετική ενημέρωση αναφέρεται ότι με βάση το διάταγμα που έχει υπογράψει ο Πούτιν θα πρέπει η πληρωμή να γίνεται σε ρούβλια. Έτσι, οι αγοραστές θα πρέπει να ανοίξουν δύο λογαριασμούς στην Gazprombank, συνεχίζοντας να εξοφλούν στον πρώτο λογαριασμό τις παραγγελίες στο νόμισμα που προβλέπουν οι υφιστάμενες συμφωνίες (ευρώ ή δολάρια).

Ποια η διαδικασία

Οι αγορές θα εξουσιοδοτήσουν την τράπεζα να μετατρέπει τα ποσά σε ρούβλια, στην αγορά συναλλάγματος της Μόσχας. Στη συνέχεια, τα ρούβλια θα κατατίθενται στον δεύτερο λογαριασμό, από τον οποίο θα γίνονται επίσημα οι αγορές αερίου. Οι παραγγελίες θα θεωρείται ότι έχουν εξοφληθεί με το πέρα της διαδικασίας, η υιοθέτηση της οποίας αποτελεί όπως αναφέρει στην ενημέρωσή της η ρωσική εταιρεία, προϋπόθεση για τη συνέχιση παράδοσης των παραγγελιών από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, η Gazprom θέτει διορία έως τις 25 Απριλίου στις ευρωπαϊκές εταιρείες για να υποβάλουν τις παρατάσεις τους σε σχέση με τον εν λόγω μηχανισμό. Επομένως, η επόμενη καταβολή της ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments