Οικονομία

ΤΑΠ: Τροπολογία ώστε να μην “παγώσουν” οι μεταβιβάσεις στα ακίνητα

ΤΑΠ: Τροπολογία ώστε να μην “παγώσουν” οι μεταβιβάσεις στα ακίνητα
ΤΑΠ: Άμεσα στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία από το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αποτραπεί μια εμπλοκή στις μεταβιβάσεις ακινήτων εξαιτίας της γραφειοκρατίας

Άμεσα στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία από το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αποτραπεί μια εμπλοκή στις μεταβιβάσεις ακινήτων εξαιτίας της γραφειοκρατίας στην έκδοση βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) από τους δήμους.

Στην τροπολογία όπως αναφέρει η Καθημερινή δεν θα συμμετέχουν στη διαδικασία οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι χθες ανακοίνωσαν ότι θα απόσχουν από τις μεταβιβάσεις ακινήτων, διαφωνώντας με προηγούμενη ρύθμιση που προέβλεπε την εμπλοκή τους.

Το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται διάταξη η οποία αναμένεται να κατατεθεί άμεσα και στην οποία προβλέπεται ότι οι πολίτες χωρίς τη µεσολάβηση των συμβολαιογράφων  θα αποδίδουν το ποσό της εγγυοδοσίας στους δήµους απευθείας, προκειμένου να προχωρήσει η αγοραπωλησία του ακινήτου και µέχρι την έκδοση της µη οφειλής του πιστοποιητικού ΤΑΠ.

Το ποσό θα πρέπει να κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του αρµόδιου δήµου, τον αριθµό του οποίου κάθε ΟΤΑ Α’ βαθµού οφείλει να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του.

Υπενθυμίζεται μεγαλύτερος συμβολαιογραφικός σύλλογος της χώρας αποφάσισε «αποχή για ένα μήνα από παντός είδους μεταβιβαστική πράξη ακινήτων (στην οποία απαιτείται η προσάρτηση βεβαιώσεων μη οφειλής Τ.Α.Π.) και από τη σύνταξη και υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου». Η γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου θα επανεξετάσει τη στάση της στις 9 Μαΐου σε νέα Γενική Συνέλευση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments